Indul a myOpel design pályázat

Hirdetés
2014.04.16. 14:07 Módosítva: 2014.04.17. 09:51
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Adott egy nagykorú Opel Corsa B, egy lelkes és profi szervizcsapat, továbbá egy kihívás: tökéletes műszaki állapotba hozni az autót.

A SportVerda műsorában, január óta hétről hétre követhették a nézők, hogyan alakították át szinte teljesen újjá azt a fehér Corsát, ami a myOpel Design pályázat fődíja lesz. Az Opel Márkaszerviz csapata rengeteget dolgozott az autón. A szokásos olaj és szűrők cseréjén kívül új fékeket és kipufogórendszert építettek be, megjavították a légkondit, és a futóműben elöregedett alkatrészeket kicserélték, valamint a karosszérián is kijavították az idő folyamán keletkezett hibákat. A javításhoz természetesen eredeti Opel alkatrészeket használtak fel. A kifogástalan állapotú autón áprilisban végezték az utolsó simításokat: új gyári könnyűfém kerekeket, azokra pedig új Continental gumikat kapott.

A műszakilag már teljesen megújult fehér Corsa szolgál majd üres festővászonként azok számára, akik szívesen cirkálnának a saját maguk által megálmodott designnal megpimpelt autóval. A pályázatra bárki jelentkezhet, akit inspirál, hogy nem papírra, hanem autóra, és nem ceruzával, hanem airbrush technológiával kerül kivitelezésre alkotása. Az inspiratív munkán túl a fődíj is nagyon imponáló, hiszen a nyertes pályaművet Mike Tamás airbrush művész fel is fújja az autóra, így a pályázat győztese egy műszakilag és külsőleg is megújult autóval lesz gazdagabb.

És most nézzük a verseny részleteit.

Május 25-ig a myOpel.hu oldalon várják a pályaműveket, amelyekre szavazni is lehet ugyanezzel a határidővel. A pályázatok közül csak a 10 legnépszerűbb kerül a zsűri elé. Nagyon fontos, hogy a tervek úgy készüljenek, hogy azokat meg lehessen valósítani airbrush fújással.

A nyertest változatos összetételű zsűri választja ki. Mike Tamás mellett – aki a szakmai kivitelezést fogja szem előtt tartani – a Je Suis Belle tervezőpárosa testesíti meg a divatvilág nagyjait, míg a fiatal alkotókat agneskovacs, bőrdesigner és Juhos Janka, ékszertervező képviseli. Természetesen itt nem áll meg a sor, ugyanis jelenleg Konkoly Ági, a 2012-es Miss Hungary győztese furikázik az autóval, amit csak igazán egyedi airbrush mintával szeretne továbbadni új gazdájának.

Érdemes tehát mihamarabb feltölteni az egyedibbnél egyedibb dizájnokat a verseny honlapjára, hogy minél többen láthassák azokat, és szavazhassanak is rájuk.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.