Drive2Save – app az apadó üzemanyagköltségekért

Hirdetés
2018.05.24. 17:18 Módosítva: 2018.05.25. 16:20
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Jól jönne egy eszköz, ami segíthet az üzemanyagköltségeinek csökkentésében? Vagy amelynek használatával kiderítheti, mennyire jó sofőr is valójában? Ráadásként egy harmadik, amelyik arra vonatkozóan is ellátná tanácsokkal, hogy mely vezetési szokásait lenne hasznos megváltoztatnia? Van egy jó hírünk: az Allianznál mindezt egy csomagban kínáljuk, és még sokkal többet is! A felhasználók ingyenesen férnek hozzá az Allianz Assistance 24 szolgáltatáshoz is, valamint jelentős kedvezményt kaphatnak az Allianz Casco biztosítás díjából – lássuk tehát közelebbről a Drive2Save applikációt.

Mindannyiunknak fontos, hogy minél többet tudjunk azokról a dolgokról, amelyek fontosak a számunkra. Mivel személygépkocsinkhoz jellemzően nagyon kötődünk, szeretjük lekövetni az aktuális műszaki állapotát és az adatait. Szerencsére ma már többünknek szinte természetes, hogy ebben a szakszervizeken túl egyre inkább applikációk is a segítségünkre vannak.

d2s 1200x627 04

A Drive2Save rengeteg segítséget adhat nekünk a vezetésben: először is elemzi a vezetési stílusunkat, szokásainkat, illetve felméri a tudásunkat. Megtudhatjuk, hogy túl későn kezdünk-e fékezni vagy éppen hirtelen váltunk-e irányt, továbbá, hogy mikor pörgetjük kedvezőtlen fordulatszámon a motort, így azt is, hogy nagy valószínűséggel szívesen ülnek-e be mellénk a családtagjaink vagy nem árt egy kis extra gyakorlás. Az applikáció kimutatja az autónk főbb fogyasztási adatait is: havi lebontásban láthatjuk a statisztikákat a megtett táv és az autóban eltöltött idő viszonylatában, amely alapján lehetőségünk van vezetési szokásaink javítására, és ezáltal az üzemanyag-felhasználás optimalizálására. Ezen kívül információt ad a járművünk aktuális műszaki állapotáról. Az eszköz az OBD-II csatlakozón keresztül építhető be az autóba és így jelez nekünk, amint a mintegy 10 000 hibakód egyikét felismeri, ugyanakkor, ha úgy tetszik, mi magunk is leellenőriztethetjük autónkat az applikáció segítségével, valamint karbantartási emlékeztetőket is beállíthatunk, ezáltal az időszakos szervizeket sem mulasztjuk majd el.

A Drive2Save által tehát nem csupán jobb sofőrök, de tudatosabbak, sőt a nap végén kis túlzással akár gazdagabbak is lehetünk. Az üzemanyag felhasználásunkra vonatkozó információ birtokában könnyű dolgunk van, ha ezen a területen szeretnénk lefaragni a költségeinket, vagy éppen kevesebb pénzt kell a javítóknál hagynunk, ha a szolgáltatás igénybevételével a szokásosnál jóval előbb tudunk a műszaki problémákról.

Ha a Drive2Save szolgáltatás mellé most Allianz Casco szerződést is kötünk, a biztosítás teljes időtartama alatt, az eszköz és applikáció mellé ingyenes Allianz Assistance 24 szolgáltatás jár, mely akkor is kihúz minket a pácból, ha minden tanács és praktika ellenére bajba kerülnénk az utakon.

A kedvezmény részleteivel kapcsolatban további információ az Allianz weboldalán olvasható.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.