A fogathajtó világbajnok Lázár Zoltán a KB Autoteam Jeep nagykövete

Hirdetés
2020.10.29. 15:27 Módosítva: 2020.10.30. 09:31
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Szeptemberben, a Nemzeti Lovardában, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon mutatták be Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó világbajnokot, a KB Autoteam Jeep nagykövetét.

Hogy lettél Jeep nagykövet?

Mi lovasok jó nagycsalád vagyunk. Juhász Tibor, a Kiskunhalasi Jeep Márkakereskedés tulajdonosa, nem mellesleg a Magyar Lovas szövetség elnökségi tagja is a család tagja. Összesodort bennünket az élet több vonalon, amelyek középpontjában a lovassport áll.

Ennyi elég?

Nem az én fejemben született. Tibor felhívott, hogy mit szólnék a KB Autoteam Jeep nagyköveti szerepéhez, ha vállalom adna egy Jeep Wranglert egy évre.

Mit lehet erre felelni?

Igent. Jövőre Budapesten lesz a fogathajtó Európa-bajnokság. A felkészülésben ez komoly segítség. Persze, hogy igent mondtam. Szeretem a különleges autókat, a Jeep Wrangler az. Az ilyesmi egy életérzés is, amit jó megélni. A Jeep kifejezetten az erős, nyers, ellenálló, szabad életérzést fejezi ki. Ez a 2.2-es, 200 LE-s, négyajtós, dízel Rubicon felszereltségű nagyköveti autó nagyon bejött.

juhasztibor lazarzoltan total belsomeret

A piros szín története?

Minden hozzám és a csapathoz köthető felszerelésben megjelenik a piros. A lószállító kamiontól az öltözeten át, a terepfogatomon keresztül, a lovak felszerelésében ott a piros, ráadásul a Wranglernek kifejezetten jól áll.

A nagyköveti belépő?

A Fiat Díjugrató OB látszott erre alkalmasnak a Nemzeti Lovardában. Ez egy felemelő esemény. Egyértelmű volt, hogy a magyar bajnokság eredményhirdetésén lesz a nagyköveti belépő.

lazar cikkbe 1 total

Készült egy látványos kisfilm a tesztről, mit éreztél?

A kisfilm forgatásán voltam vele először komolyabb terepen a lovasparkunk közelében, Domonyban. Meglepődtem mennyire terepképes a Wrangler. Elment a laza homokban, bukkanókon, emelkedőkön haladtunk biztonsággal, tempósan. Kifejezetten élményszámba ment. Nem csalódtam.

Összevetés a fogattal?

Ahol a lovak vízben, sárban, hegyre-völgyre elmennek, ott a Wrangler is.

lazar cikkbe 2 total

Lehet hasznosítani a terepfelmérésben?

A maratonhajtásnál van egy szakasz, amit időre kell leküzdeni. Van lehetőségünk a felmérésre. Erre a személyautó alkalmatlan. Van, hogy patakon, kisebb folyón, kavicsos, gidres-gödrös utakon megyünk át. A terepfelmérésre kifejezetten alkalmas a Wrangler és használom rá.

Családi autózás?

A fiam, aki eredményes díjugrató, már ment vele. Ő nem olya terepjárós fajta, mint én. Láttam, hogy csillogott a szeme. Elég a hely az elöl és a hátul ülőknek is. Kényelmes, még pakolni is tudsz bele. Nem tűnik akkorának, mint amekkora, nagyon biztonságos vele a családi kirándulás.

lazar cikkbe 3 total

Hogy áll a felkészülésed?

Egy óriási bukásom volt a júliusi mezőhegyesi versenyen. Bordatörések, zúzódások, meg az „élmény” együttesen nem épp a felhőtlen boldogság velejárói, de már jól vagyok, tréningezek és versenyre készülök.

Azóta megtudtuk, hogy a KB Autoteam Jeep nagykövete, Lázár Zoltán remekelt az október 22-25 között Jászkarajenőn rendezett évadzáró fogathajtó versenyen. Megnyerte a négyesfogatok díjhajtását, az akadályhajtásban 2. , maratonhajtásban 3. lett, összetettben a 2. helyen végzett. Gratulálunk!

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.