Hogyan válasszuk ki a megfelelő téli abroncsot?

Hirdetés
2020.11.17. 10:52 Módosítva: 2020.11.17. 11:03
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A téli vezetés nagyban különbözik a nyári autózástól, ezért is fontos, hogy megfelelően felkészített járművel – és főként a megfelelő abroncsokon! – vágjon neki a téli utaknak. A Michelin segít felkészülni a télies útviszonyokra, hogy nyugodtan és biztonságosan indulhasson útnak.

Általában milyen körülmények között autózik a téli időszakban?

Ha meglehetősen gyakran találkozik keményebb – havas és jeges – téli időjárással, amikor a téli időszakban autózik, a Michelin mindenképpen a kifejezetten téli abroncs használatát javasolja önnek. A MICHELIN Alpin termékcsalád abroncsaival bármilyen zord téli körülmények között is biztonságos, kényelmes és precízen kormányozható járművet használhat.

PN001529

Ha jobbára változékony időben, városi, letakarított utakon, esetleg alkalmanként havas időben szokott autózni, a MICHELIN CrossClimate+ abroncs a legtökéletesebb választás az ön számára: ez az első olyan nyári abroncs, amely téli minősítéssel (3PMSF, 3 Peak Mountain Snowflake = három hegycsúcs, hópehely) rendelkezik. Ez a jelölés az abroncs oldalfalán található, és a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden évszakban használható, még azokban az országokban is, ahol kifejezetten előírják a téli abroncs használatát.

Bármilyen megoldásra essen is választása, a Michelin mindenképpen az javasolja, hogy téli abroncsként 3PMSF minősítéssel rendelkező gumit válasszon: ezt a tanúsítványt külső, független tesztszervezettől kapja az adott termék, így a megfelelő téli teljesítmény garanciájaként tekinthet rá.

Milyen autója van?

A jármű márkája, típusa és a motor teljesítménye szerint is különböző abroncs található a kínálatban. Néha még a jármű gyártási éve is számít a megfelelő termék kiválasztásánál. A legjobb, ha gumis szakember segítségét kéri a vásárlás előtt, hogy valóban az autója igényeire szabott terméket vásárolja meg.

PN002671

Milyen méretű a keréktárcsája?

További meghatározó tényező a kerék mérete. A tárcsa- vagy kerékméret fogalma különböző egyéb adatokat is tartalmaz: szélesség, magasság, átmérő, sebesség- és terhelési indexek. A sebesség- és terhelési index a jármű teljesítménye szempontjából különösen fontos információ.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Ha nem biztos benne, hogyan válassza ki az ön számára legmegfelelőbb téli abroncsot, a Michelin segít. A vállalat honlapján az abroncskeresővel, a megfelelő adatok bevitele után egyszerűen megtalálhatja az autójának, vezetési stílusának és téli vezetési körülményeinek leginkább megfelelő terméket.

00289659

Ha pedig téli vagy négyévszakos Michelin abroncsok mellett dönt, a cég téli promóciója keretében október 15. és november 30. között ajándék eMag utalványt is kap. További részleteket itt olvashat az akcióról.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.