Új modellel lép a hazai elektromos töltők piacára a Siemens

Hirdetés
2021.04.14. 15:36
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

SICHARGE D - a rugalmas, nagy teljesítményű töltés új korszaka

Miközben az e-mobilitás témakörében rengeteg szó esik az elektromos járművekről – legyen szó autókról, kerékpárokról vagy akár rollerekről – az ezt lehetővé tevő töltő infrastruktúra ritkán kerül reflektorfénybe. Pedig ezen a sebesen fejlődő piacon akadnak olyan mérföldkövek, melyek legalább olyan fontossággal bírnak, mint egy-egy nagyobb hatótávú e-autó modell bemutatása. Ilyen mérföldkőnek számít a Siemens új töltője, a SICHARGE D.

Sokat, gyorsan, kényelmesen

A német gyártó portfóliójába tartozó termékek mind műszaki tartalomban, mind dizájnban a piaci szegmens élvonalába tartoznak, és felölelik a váltó- és egyenáramú töltők teljes spektrumát, az otthoni, épületüzemeltetői és nyilvános szolgáltatói igényeket egyaránt kiszolgálva.

A SICHARGE D-vel a Siemens az e-autó töltők dinamikusan növekvő piacából szeretne nagyobb szeletet kihasítani. Az új megoldást rendkívül magas, 95,5 százalékos folyamatos és 96 százalékos csúcs hatásfok, nagyfokú skálázhatóság, valamint olyan ipari dizájn jellemez, amely egyszerre biztosít egyszerű, kényelmes kezelést és letisztult megjelenést. A SICHARGE D ötvözi az ún. standalone és outletes megoldásokat: rendelkezik két DC (egyenáram) és egy AC (váltóáram) töltési lehetőséggel, és további két DC outlet csatlakoztatásával ötre növelhető az egyidejűleg kiszolgálható töltőhelyek száma, összesen akár 300 KW teljesítmény mellett. Ez hatalmas előrelépésnek számít a jelenleg elterjedt, multi-sztenderd állomásokhoz képest, melyek jellemzően egy AC és egy DC töltésre képesek. A berendezés gyors, hatékony töltést biztosít a különböző energiaigényű autók együttes „e-tankolása” esetén is. Ez a dinamikus teljesítménymenedzsmentjének köszönhető, mely a pillanatnyi igényeknek megfelelően, a töltési ciklusok közben szabályozottan képes szétosztani a kimenetek között a rendelkezésre álló vagy éppen felszabaduló teljesítményt, a futó töltések megállítása nélkül.

SICHARGE D - a rugalmas nagy teljesítményű töltés új korszaka
SICHARGE D - a rugalmas nagy teljesítményű töltés új korszaka

Az új, robosztus kialakítású modell így is biztosítja az eszköz hosszú életciklusát és a befektetés pénzügyi megtérülését.

A Siemens kiemelt figyelmet fordított a dizájnra, melynek központi eleme a hatalmas, 24 colos kijelző, melyen saját tartalom jeleníthető meg. Így akár új üzleti modell valósulhat meg: töltés közben például megrendelhető a gyorséttermi menü, vagy elintézhető az online vásárlás. Az állítható magasságú kijelző megoldást jelenthet a sokszor problémás láthatóságra, továbbá jelentősen megkönnyítheti a töltő használatát mozgáskorlátozottak részére. A hazánkban debütáló új modellt főként autópályák, bevásárlóközpontok, üzletek, nagy forgalmú parkolók mellé szánja a cég.

SICHARGE D
SICHARGE D

Bővebben a Siemens új töltőjéről: www.siemens.hu/sicharge-d

Privát garázstól a buszpályaudvarokig

VersiCharge AC fali töltő
VersiCharge AC fali töltő

Ahogy egyéb területeken, a Siemens az elektromos töltőállomások piacán is a teljeskörű megoldások fejlesztésére és átfogó lefedettségre törekszik, így az otthoni fali töltőktől egészen az elektromos buszflották töltéséig kínál megoldást. Utóbbi nem csak a töltő berendezéseket jelenti, hanem egy saját fejlesztésű depo menedzsment szoftvert is, mely lehetőséget biztosít a telephelyek energiafelhasználásának optimalizálására.

SICHARGE UC – nagy teljesítményű töltési megoldás az elektromos flottához
SICHARGE UC – nagy teljesítményű töltési megoldás az elektromos flottához

Bővebben a Siemens elektromos járműtöltési megoldásokról: www.siemens.hu/emobilitas

Advertisement
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.