Nyugalom a télies utakon a Nokian Tyres prémium gumiabroncsaival

Hirdetés
2021.11.12. 15:02
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Ősszel a legtöbb autó tulajdonos téli gumikra vált. Sok európai országban ezt a kötelezettséget még jogszabályok is megállapítják. A világ legészakibb gumiabroncs-gyártója széles választékot kínál a téli gumiabroncsok terén, amelyek tökéletesen illeszkednek a folyamatosan változó közép-európai időjáráshoz.

"A világ első téli gumiabroncsának feltalálójaként a Nokian Tyres mindig garantálja a minőségi gumiabroncsok helyes kiválasztását" –mondta Martin Dražík, a Nokian Tyres közép-európai szakértője és termékmenedzsere.

Nokian+WR+SUV+4 01

Az új személyautó téli gumiabroncsa, a Nokian Snowproof kivételes biztonsága a téli körülmények között lehetővé teszi a gondtalan utazást még váratlan havazás és sávváltás esetén is. A Nokian Tyres új Alpine Sense Grip-jének köszönhetően a gumiabroncs képes kezelni a téli időjárás minden kihívását, és kiszámítható és kiegyensúlyozott reakciókat kínál, legyen szó városról, a nagysebességű autópályákról vagy a festői hegyi utakról.

A nagy teljesítményű sportos autókra a Nokian Tyres az egyedülálló Nokian Snowproof P UHP gumiabroncsot gyártja. Ez a nagy teljesítményű kezelhetőség és a megbízható téli tapadás sportos és modern kombinációja – pont erre van szüksége a hirtelen sávváltásokban és a latyakos mellékutakon. A Nokian Tyres új Alpine Performance koncepciója első osztályú biztonságot nyújt a napi vezetéshez, fejlett tapadással, rövidebb féktávolságokkal és a kanyarokon keresztüli biztonsággal. A kétszeres Formula 1 világbajnok Mika Häkkinen is részt vett ennek az egyedülálló gumiabroncsnak a kifejlesztésében.

Nokian+Seasonproof+01

"A gumiabroncs megbízhatóan működik mind nagy, mind alacsony sebességgel csúszós utakon. A precíz és egyszerű kezelhetőséget még a szélsőségekben is élvezheti. Bármit is dobhat rád a tél, a Nokian Snowproof P nagyszerű vezetési nyugalmat ad, ami biztonságot és zökkenőmentes vezetést kínál" – mondja Häkkinen.

Téli biztonság SUV és crossover tulajdonosok számára is

Az erőteljes téli SUV gumiabroncsoknak elég erőseknek és szilárdnak kell lenniük ahhoz, hogy a magas, nehéz járműveket nagy sebességnél vagy rossz útviszonyok között is stabilan tartsák. Az egyedülálló Alpine Sense Grip-nek köszönhetően a Nokian WR SUV 4 kiváló tapadást biztosít a havas, a latyakos és a nedves útfelületeken egyaránt. Rendkívül erős aramid szálak erősítik a gumiabroncs oldalfalait, nagyobb tartósságot és védelmet biztosítva az igényes vezetési helyzetekhez. A gumiabroncsot dicsérik a jégen és a hóban való nagyszerű kezelhetőségéért, valamint a száraz téli utakon nyújtott nagyszerű fékezési teljesítményéért.

Nokian+Seasonproof+02

Praktikus megoldás enyhe téli körülmények között

Az enyhe telekkel rendelkező helyeken az autó tulajdonosok dönthetnek úgy, hogy négy évszakos gumiabroncsokat használnak. A Nokian Tyres bemutatta a Nokian Seasonproof és Nokian Seasonproof SUV gumiabroncs-sorozatot, amelyek célja a közép-európai időjárási körülmények között történő biztonságos autózás. Teljesen új generációs gumiabroncsokban az innovatív Season Sense gumi vegyületet használják. Ez az új koncepció kifejezetten az négy évszakos abroncsokra készült, hogy biztosítsa a vezetés biztonságát esős napokon, latyakos utcákon, de kényelmes és pontos a száraz utakon a nyári hőségben is. Más, kiváló tulajdonságok közé tartozik a rá jellemző kiváló kopási élettartam, a szélsőséges tartósság és az alacsony gördülési ellenállás. Ezenkívül az SUV gumiabroncsok az Aramid Sidewall technológiával is fel vannak szerelve. Minden mérethez a Snowflake szimbólum (3PMSF) szerepel, ami azt jelzi, hogy a gumiabroncsot hivatalosan jóváhagyták téli használatra.

Tippek a gumiabroncsok cseréjéhez:

  • Ellenőrizze a téli gumiabroncsok állapotát - keressen látható károkat a futófelület mintázatán és az oldalfalakon , a nem megfelelően tárolt gumiabroncsok ilyen hibákkal rendelkezhetnek, és nem alkalmasak további használatra.
  • Ellenőrizze a futófelület mélységét - a téli gumiabroncsokon fennmaradó futófelületi mélységnek legalább 4 mm-nek kell lennie, a 4 mm alatti mélységű gumiabroncsok növelhetik az aquaplaning kockázatát, és rosszabb tapadással és hosszabb féktávolsággal rendelkeznek.
  • A Nokian Tyres téli gumiabroncsok DSI mutatóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a gumiabroncs állapotának és biztonságának gyors ellenőrzését. A számok milliméterben jelzik a futófelület mélységét. A hópehely szimbólum egészen addig látható marad, míg a futófelület mélysége 4 mm.
  • Ellenőrizze a gumiabroncsok korát! Keresse meg a DOT-számot a gumiabroncsok oldalfalán! Az utolsó négy számjegy a gyártás hetét és évét jelzi. Például, ha a DOT-szám 1319, a gumiabroncsot 2019. év 13. hetében gyártották.
  • Válassza ki a gumiabroncsok megfelelő méretét, melyet mindig ellenőrizzen a jármű kezelési könyvében vagy kérje meg a gumiabroncs kereskedőt, hogy válassza ki az Ön számára megfelelő méretet!
  • A gumiabroncsok cseréje előtt állítsa be a téli gumiabroncsokat a megfelelő nyomásra! A téli gumiabroncsokat 0,2 bar-ral magasabbra kell felfújni, mint a nyári gumiabroncsokat.
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.