ASUS Zenbook Pro 16X OLED - Újabb innováció az alkotóknak szánt laptopok világában

Hirdetés
2022.11.28. 16:39
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Rengeteg olyan munkakör van, melyben komoly számítási teljesítménnyel rendelkező számítógépre van szükség, egy részüknél pedig rendkívül nagy előny, ha a munkaeszköz nem egy asztali megoldás, hanem egy „terepen” is bevethető laptop. Nehéz azonban eltalálni azt a pontot, amikor a hordozhatóság valódi erővel és használhatósággal párosul különösebb kompromisszum nélkül, az új ASUS Zenbook Pro 16X OLED azonban kipipálja azokat a bizonyos pontokat, hiszen világelső kijelzőjével, innovatív kialakításával és exkluzív kezelőszerveivel alkotásra született.

727x394 1

Fotósoknak, filmeseknek, utómunkát végző szakembereknek vagy akár építészeknek, mérnököknek, játékfejlesztőknek és a 3D animátoroknak is mindenképpen olyan notebookokra van szükségük, amely képes egyszerűsíteni és felgyorsítani a munkafolyamataikat. Egy alkotói folyamatban nagyon fontos a valóságot tükröző vizuális megjelenítés, erre pedig a megnövelt munkateret kínáló 16:10-es képeránnyal rendelkező 4K OLED HDR panel tökéletes megoldást nyújt. Az OLED kijelzőkre jellemző kivételes kontrasztarány és élethű színek mellett a mozi-szintű DCI-P3 színskála 100%-os lefedése, a Dolby Vision tanúsítvány és a Pantone hitelesítés garantálja azt, hogy a végeredmény professzionális körökben is megállja a helyét.

Ahhoz, hogy a munkafolyamatok zökkenőmentesek legyenek, erőteljes hardverre van szükség úgy, hogy az ne menjen a hordozhatóság rovására. Az új Zenbook Pro 16X OLED a legmodernebb, 12. generációs Intel Core i9-12900H processzorra és a stúdiószintű NVIDIA GeForce RTX 3060 grafikus kártyára épül, melyek együttes teljesítményét a tervezők különleges ASUS fejlesztésekkel emelték átlag fölé. Az AAS Ultra mechanizmus egyfelől ezt a célt szolgálja, hiszen a képernyő felnyitásakor 14,5 milliméterrel megemeli a billentyűzetet, ezáltal sokkal több levegőt juttat a fő komponensekhez, melyek így nagyobb teljesítményre és hosszabb távon is stabilabb működésre képesek. A különleges megoldás másik fontos előnye az ergonómia növelése, hiszen a magyar nyelvű háttérvilágításos billentyűzet így kényelmesebb gépelést biztosít. A kimagasló hardveres erő és az egyedi hűtés kombinációja biztosítja, hogy a laptop könnyedén megbirkózik a képszerkesztés, videóvágás vagy akár az animálás és 3D tervezés erőforrásigényes folyamataival.

727x394 2

Az innováció nem állt meg a hűtésnél, hiszen az alkotók számára készült Zenbook Pro széria mindig rejt magában egyéb praktikus fejlesztéseket is. Az ASUS Dial névre keresztelt fizikai vezérlőegységgel egy extra kezelőszervet kapnak a felhasználók úgy, hogy semmilyen külső kiegészítőre nincs szükség. Ez az intuitív fizikai tárcsa teljes mértékben a felhasználó és az általa használt szoftverek igényeire szabható a dedikált ProArt Creator Hub alkalmazásban és pontos ujjbegyes vezérlést kínál például a népszerű Adobe alkalmazásokban képszerkesztésnél vagy videóvágásnál.

Természetesen a praktikusság is nagyon fontos egy laptop esetében, a Zenbook Pro 16X OLED pedig számos, a mindennapokat egyszerűbbé varázsoló funkcióval bír. A fedlapon elhelyezett szolid monogram és az RGB-s billentyűzet által alkotott intelligens világításrendszer képes értesítést küldeni a felhasználónak például az aktuális teljesítménymódról és az akkumulátor állapotáról vagy akár e-mail és egyéb szoftveres értesítésre is használható. A Thunderbolt 4-es USB-C portok töltésre is alkalmasak és támogatják a 4K UHD külső kijelzőket, valamint a professzionális kiegészítőket, miközben a villámgyors SD Express 7.0 kártyaolvasó biztosítja, hogy a kamerákból azonnal feldolgozásra kerülhessenek az anyagok.

A Zenbook Pro 16X OLED az innovatív dizájn funkciók sokaságával és színhű OLED kijelzőjével könyebbé teszi a kompromisszumokat nem tűrő alkotók mindennapjait.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.