Parkoló Parádé: a veteránoké a főszerep!

Parkoló Parádé 36. a króm jegyében

2022.06.04. 06:25

A régiautózás varázslatos élmény, de mivel az öröm csak nő attól, ha megosztjuk, ezért június 19-én, vasárnap a veteránoké Parkoló Parádé porondja. Sőt, autóztatás is lesz, aminél nagyobb buli kevés van.

Nem kell megijedni, a Parkoló Parádé marad az, ami eddig volt: könnyed, jó hangulatú bandázás, egymás autóinak és az élet nagy dolgainak kibeszélésével. Viszont idén mindegyik buli tematikus, legutóbb például a tuningé volt a főszerep, és remek móka volt. Rengetegen eljöttetek, aminek nagyon örülünk, és bár a bejutást lelassította a nagy számú látogató, dolgozunk rajta, hogy legközelebb zsírozott csapágygolyóként csusszanjon be mindenki a Hungexpo területére.

De most nem lefűrészelt kipufogóból üvöltő motorokkal verjük fel a csendet, hanem inkább a szépséggel hódítunk. Hiszen szép dolog egy turbóval hegyesre húzott BMW E46, de milyen szép egy eredeti fényét őrző BMW E24! Mi a Totalcarnál mélyen hiszünk a virágozzék minden virág elvében, tehát a június 19-én vasárnap a krómozott lökhárítók, a karburátorok és korai befecskendező rendszerek, meg úgy egyáltalán a klasszikus autózás a téma. És a legjobb az egészben, hogy ismét lehetőség lesz autóztatásra, azaz utaskörökre 30 vállalkozó tulajdonos autójában.

Vettem részt autóztatáson korábbi PP-n, és csodálatos élmény, hatalmas buli sofőrként. Terápia helyett kéne felírni, mert tengernyi szeretet, baráti visszajelzés és öröm a jutalma a pilótáknak, hogy megosztják szép autójuk élményét. Az esemény 14:00-től este nyolc óráig tart, de hogy ne üljön senki hat órát egyhuzamban a volán mögött, szünetet is lesz. Ekkor jön a Mesterkurzus, előadó a Minis körökben jól ismert, és a restaurálás, a veteránozás világában igen tapasztalt Linczmayer Balázs lesz. A téma? Természetesen a régi autók felújításáról lesz szó, értékmegőrzésről és -teremtéséről. Akár van már valami régi vasad, akár még csak álmodozol róla, érdekes lesz!

Aki vendégként autóba ülne, attól sem kérünk sokat, csak annyit, hogy a Passzázs területére lépés előtt regisztrálja magát kollégáinknál. Erre terveink szerint közvetlen az ajtó mellett lesz lehetőség, és arra is figyelünk majd, hogy ne legyünk többen a mozgó autók körül, mint ahányan elférünk. De öt óra rengeteg idő, mindenkire sor kerül, és néhány autót be is mutatunk majd a résztvevők közül.

Persze eközben a parkolóban és a kövezett területen a szokott örömünnepre számíthattok, gyerekprogramokkal, kiállított autókkal, mókával-kacagással, a világ dolgainak mély, vagy épp csak kellemesen felületes megvitatásával, ahogy az lenni szokott. Hiszen a lényeg ti vagytok. Bár a klasszikus autóké a főszerep, nemcsak azzal lehet jönni. A Parkoló Parádé továbbra is mindenkit szeretettel vár, akár céges Focusszal, akár telepi Corollával, akár Porsche Boxsterrel érkezzen. Bővebb információkat lentebb, vagy ide kattintva olvashatsz!

Köszönjük mindenkinek, aki kijött az év első Parkoló Parádéjára! Úgy látjuk, igen jó bulit sikerült összerakni!

A tervek szerint a következő Parkoló Parádé 2024. szeptember 8-án lesz!