Agrárgépshow 2023: Gépbuziknak itt a helye!

2023.01.26. 17:12

A pickupok mellett a traktorok és munkagépek a másik mániám, így mivel idén újra megrendezik a Agromashexpo és Agrárgépshow-t, kimentem rá. Na nem azért, hogy nektek ne kelljen, sőt gyertek ki ti is!

Elég izgalmas a felhozatal, valószínűleg a Kárpát-medence legnagyobb ilyen eseménye, így mindenki, aki számít, akár forgalmazó, gyártó vagy vevőjelölt, itt nyüzsög.

Minden is van: ahol a Parkoló Parádén (idén se marad ám el!) gyerekek szokták oltani a tüzet, ott most JCB munkagépek fogadják a látogatót, beljebb pedig az Axiál lakta be az egész D pavilont.

Szóval akit kicsit is érdekelnek a gépek, annak most is (2023. január 25-28.) érdemes kilátogatni a Hungexpora. Érdemes alaposan körülnézni, mert nemcsak a "hagyományos" munkagépeket láthatjuk, de megismerhetjük, hol tart az önvezetés a traktoroknál, sőt van olyan stand, ahol már full robotizált, sofőrfülke nélküli mezőgazdasági gépekkel is találkozhatunk.

Körbecsodálhatjuk egész közelről az egyik legnagyobb hazai kombájnt is, aminek gumihevederes testvérével Páty kies földjein barátkoztunk anno Papp Tibivel.

És persze akad itt még sáskaszerűen magasra törő önjáró permetező, de összefuthatunk az átültető géppel is, amivel egész komoly növényeket lehet átköltöztetni, ha épp nem akarjuk megvárni, amíg a csemetéből komolyabb fa lesz.

Ha nem akartok a parkolással küzdeni, érdemes tömegközlekedni: a 10-es busz az Örs vezér teréről indul a D5-ös állásból, és a 3-as bejárat előtt rak le. Ha pedig a Keleti pályaudvar jobban útba esik, Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel 5 perc alatt a Kőbánya alsó megállóba dob a vonat, ami pár perc sétára van a 3-as kaputól. Ja, és ha nem akartok 5000 forintot fizetni a jegyért, akkor Hungexpo applikációval 3200 forintért is megszerezhetitek, a kétnapost pedig 7500 helyett 4800 forintért vesztegetik (meg némi sarc, de azt mindegyik megoldásnál felszámolják), szóval érdemes letölteni.

A pickupokról pedig csak annyit, hogy látszólag hazánk munkás pickupjainak 99%-a most itt tömörül a Hungexpo környékén.