Gyere és bizonyíts!

Best Young Driver 2023

2023.06.19. 10:48

A Magyar Autóklub az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával idén is meghirdeti a Best Young Driver Közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt.

A verseny célja a 18-26 év közötti fiatalok közlekedésbiztonsági tudásának fejlesztése, helyes közúti közlekedésre való nevelése, versenyzési lehetőség biztosítása, és az FIA Nemzetközi Best Young Driver elnevezésű verseny nemzetközi döntőjén résztvevő magyar csapat versenyzőinek kiválasztása.

A versenyen minden olyan jelentkező részt vehet, aki

- 1996. október 08 - 2005. augusztus 25. között született,

- magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkezik,

- érvényes B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik [autóvezetést korlátozó 61-69. kódtól mentes, valamint automata és kéziváltós gépjármű vezetésére alkalmas (78. kódtól mentes)],

- Best Young Driver nemzetközi döntőjén még nem volt versenyző.

forrás: Autóklub
forrás: Autóklub

A verseny felmenő rendszerű, így elméleti, valamint gyakorlati részből áll. A jelentkezés egyidejűleg megtörténik az online teszt kitöltésével, ahol a legtöbb pontszámot elérő, és a részvételi feltételeknek megfelelő 10 fő nő és 10 fő férfi kerül majd a gyakorlati döntőbe.

IDE kattints a teszthez! A határidő június 25!

A tájékoztatás nem teljes körű, a versenykiírás IDE kattintva érhető el.

Eredményhirdetés: 2023. július 14. napjáig, a versenyző által megadott e-mail elérhetőségen.

A verseny gyakorlati döntője 2023. augusztus 26-án kerül megrendezésre a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában (1043 Budapest, Berda József utca 15.).

A gyakorlati döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó 2 fő (1 fő nő és 1 fő férfi) kvalifikálja magát a nemzetközi versenyre.

forrás: Autóklub
forrás: Autóklub

A nemzetközi verseny 2023. október 6-8 között kerül megrendezésre Ausztriában, ahol a Magyar Autóklubot az összesített versenyben első helyen végzett nő és első helyen végzett férfi versenyző képviseli, míg a 2. helyezettek tartalékversenyzők.

A verseny díjazása

I. Kiutazási lehetőség a nemzetközi döntőre + Standard tagság 1 évre + Magyarország legjobb fiatal sofőrje 2023 cím

II. 2 db vezetéstechnikai tréning ajándékutalvány + Standard tagság 1 évre

III. 1 db vezetéstechnikai tréning ajándékutalvány + Standard tagság 1 évre

IV-X. Standard tagság 1 évre