Kéne egy Simson? Elárverezünk egyet a Parkoló Parádén

2023.07.23. 11:55

A következő Parkoló Parádé fő attrakciói a filmes autók lesznek, de ezen kívül is készülünk még pár extra dologgal. Például érkezik majd kedvenc nepperünk, aki egy felújított Simsont hoz, amit ott helyben el is árverezünk majd. Különösen menő, hogy az aprólékosan felújított Simsonnal nemcsak vevő jár majd jól, hanem egy jótékonysági szervezet is, ugyanis a befolyt összeget eladományozzák. Gyertek és licitáljatok ti is!

A filmes autókról már írtunk párszor a Parkoló Parádé kapcsán, de talán a Simsont sem kell bemutatnunk senkinek, hiszen így vagy úgy szinte mindenkinek van valamilyen élménye egy ilyennel. A Német Demokratikus Köztársaság szülötte volt a szoci kismotorok egyik legjobbja: mind minőségben, mind motorozhatóságban jóval jobb volt, mint a többi, akkoriban kapható cucc.

Fotó: Becsületesnepper
Fotó: Becsületesnepper

Egész jól ment, nem kotlott meg annyiszor, mint mondjuk egy Jawa Mustang, és aránylag kényelmesnek számított. Nyilván nem japán motorok között kellett villantania, így aztán a sok szörnyű típus közül nem is volt olyan nehéz kiemelkedni. A járművekért és azon belül a motorozásért rajongó tini arcokban előbb-utóbb felmerült az igény, hogy bizony kéne egy Simson, mert az király.

Éppen ezért sokunknak volt – nekem amúgy nem, de több ismerősömnek igen – is Simsonja, amiből többféle változat is létezett. Fiatalkori emlékek, nosztalgia, retró hangulat: ezek kavarognak manapság a Simsonra vágyók fejében, és mivel sokan idéznék fel mindezt, ma már olyan szégyentelen árakon kínálják ezeket a motorokat, hogy a legtöbben csak pislogunk rajta. Emlékszem, a kétezres évek közepén lazán utánad hajítottak egy szépet 30-40 ezerért, ma meg már az egymilliót is elérheti az igényesen felújított darabok ára, de egy Enduro jóval millió felett is lehet.

Márpedig ez az S50B, ami a PP-re is érkezik, egy baromi igényesen, és igen aprólékosan felújított, kompromisszummentes példány, amivel valószínűleg nagyon jól jár majd a leendő tulajdonosa. A mocit Becsületesnepper barátja, Gerőfi Gábor Gerő – akit a Roadmovie-kból ismerhettek – ajánlotta fel a projekthez, de az állapotán még volt mit javítani. Így aztán gyorsan elvitték Szigetvári Attilához, aki kimondottan Simsonok felújításával foglalkozik.

Ennél többet nem is magyaráznék a motorról, hiszen kiváló videók állnak rendelkezésre arról, ahogy a viharvert Simson szépen újra elnyeri az újszerű formáját. Ha licitálni szeretnél erre a remek darabra, akkor azt személyesen a Parkoló Parádén teheted meg, július 29-én, szombaton. És ne feledd: a befolyt összegből egy gyermekeket segítő szervezetet támogatunk.

A Parkoló Parádéval kapcsolatban minden fontos információt itt találsz:

Köszönjük mindenkinek, aki kijött az év első Parkoló Parádéjára! Úgy látjuk, igen jó bulit sikerült összerakni!

A tervek szerint a következő Parkoló Parádé 2024. szeptember 8-án lesz!