Van egy kis baj a Parkoló Parádéval. Illetve nagy

2017.10.11. 13:46 Módosítva: 2017.10.11. 13:46

A PP egy jópofa, szellős bulinak indult egy félig üres Hungexpo-parkolóban, ami aztán hamar megtelt a következő parádékon. Meg az Albertirsai külső parkolók is. Aztán tavaly év végén már 800-ról 1100-ra növeltük a parkoló méretét, és az is kevés volt, meg fullon volt a kinti sor is. Szóval nagy lett. Soha nem gondoltuk ezt, pláne, hogy nem is nagyon törtük a fejünket ilyesmin.

Most viszont az a helyzet, hogy bár nem közterületen zajlik a buli, de a tőlünk kikanyarodók olyan színt visznek az Albertirsai út forgalmába, amit nem feltétlenül szeretnénk, pláne nem úgy, hogy a járdaszegélyen emberek, Penge Verda fotósok és vloggerek álldogálnak. Némelyikük gyerekkel. Itt valaki elront bármit, nagy lesz a baj. Szeretjük mi is az erős kocsikat, a gumifüstölést meg a driftet, sőt, szoktunk ilyen rendezvényeket is szervezni, de soha nem az Albertirsai útra. 

Mi sem szeretnénk, ha véletlenül a rendőrség/NKH ránk szállna. De szerintem ti sem. Máris marhára nem az lenne az esemény hangulata, sőt, magát a Parádét is elfelejthetnénk a fenébe. És ennél sokkal nagyobb bulikat, például az amerikai Cars and Coffee találkozóit is elsöpörte egy ilyen ökörködős baleset.

Már túl vagyunk egy tárgyaláson a helyszínt biztosító Hungexpóval, hogy mit lehetne tenni. A Totalcar is egy vállalat, amely nem szeretné, hogy bárkinek a haja szála görbüljön pusztán azért, mert egy szombat/vasárnap délután úgy döntött, hogy az Albertirsai út közelébe jön. Sőt, már azt is furcsának találjuk, hogy a motorbőgetés miatt ipari fülvédőben hozzák néhányan a gyerekeiket - ezért is szólni fogunk.

A PP mostanra nem csak egy rugdossuk a kavicsot a parkolóban típusú rendezvény, hanem valódi programot kínál. Előadásokat, újautó-tesztvezetéseket, piacozást és kiváló társaságot. Mi nem kérünk érte pénzt, de mindenki tudja: semmi sincs ingyen. Ha tízszer annyi biztonsági őr kell, ha a külső területen rendőri forgalomirányításra lesz szükség, vagy csak a forgalom átszervezésére, ezek költsége akkora lyukat ütne a PP költségvetésén, amit nem lehet kigazdálkodni.

Legközelebb, vagyis október 15-én, amikor a Parkoló Parádéra jössz, a kezedbe nyomunk egy papírt, amin arra fogunk kérni, hogy csodaszépen, békésen hajts el. Készülünk más, gyorsan kivitelezhető és a biztonságot javító forgalomszervezéssel is, de egy biztos: mostantól nagyon komolyan oda kell figyelnünk a biztonságra. Mindezt azért tesszük, hogy ami a kerítésen belül zajlik, az pontosan olyan jó, vagy még jobb lehessen, mint eddig.

Tőled is kérünk valamit: azon kívül, hogy normálisan közlekedsz kint és bent egyaránt, legyél a helyszíni magyar hangunk, és mindannyiunk nevében kérd meg az esetleg túlzottan szenvedélyes látogatótársakat, hogy szelídüljenek meg, mielőtt az egész rendezvényt páros lábbal rúgják ki a Holdig. Semmi sem fotosabb most ennél nekünk.

A legfontosabb információk

Folytatódik a Totalcar Mesterkurzus előadássorozata, ezúttal Wittinger Csaba (korábban a Renault, jelenleg a Mercedes AMG formatervezője - külső design) és Nagy Gergő (a Faraday Future formatervezője - belső design) avatnak be mindenkit az autó-formatervezés rejtelmeibe.

Ahogy legutóbb, úgy most is kint lesz a Nissan egy nagy marék autóval, és most először kitelepül az Allianz Hungária is – ők egy meglepetésjátékkal és mini hot rodokkal készülnek. Az Osram támogatásával izzócsere-versenyt szervezünk, a nyeremény: az autódba való Osram Night Breaker Laser halogénizzó-pár. A parkolót járva a D.A.S. Jogvédelmi Zrt. szakértővel is találkozhatsz, sőt, kint lesz a tévéstáb! Winkler és Karotta forgat majd a parádén sétálgatva.

  • Nyitás: 15:00
  • Behajtás: a Hungexpo IV-es és V-ös kapuján (Albertirsai út)
  • A Mesterkurzus előadása 16:00-kor kezdődik.
  • Zárás: 18:00 
  • A rendezvény minden eleme (a büfét kivéve) most is INGYENES.
  • Cimbizni addig is ITT LEHET, a Parkoló Parádé Facebook-eventjében.
  • Ismét lesz Parádé Piactér, ha eladó autód van, töltsd le EZT AZ ADATLAPOT! Számítógéppel is kitöltheted, majd nyomtasd ki, és tedd az ablakba.
  • Ha pedig nem eladnál, EZ A TE ADATLAPOD. Arra kérünk, kitöltve tedd ki, hogy az érdeklődők akkor is megtudhassanak pár dolgot az autódról, ha éppen nem vagy a közelben.

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.