Nem viheti akármi a pápát

Nagyképes: a legérdekesebb pápamobilok

2021.09.15. 16:03

Az autós szaksajtó sűrűn foglalkozik azzal, hogy a katolikus egyház feje milyen autóval jár, mit kap épp egy-egy nagy autógyártótól, aminek persze főként marketing szempontból van jelentősége. Ezeket a járműveket sokszor nem is használja a pápa látogatásai alkalmával. Azonban van néhány olyan jármű, ami nemcsak azért különleges, mert vastag golyóálló üveg veszi körbe a hátsó emelvényét, amelyről a pápa szórja az áldást a tömegekre, hanem mert már az alapjármű is érdekes. Ezeket az egyházfő sokszor viszi magával egy-egy ország meglátogatásakor, de olyan is előfordult már, hogy az adott helyszínen improvizáltak valamit, ami megfelelő védelmet nyújt a pápa számára. A köznyelvben pápamobilnak nevezett eszközök általában az SCV (Stato della Citta del Vaticano) rendszámot viselik. Köztük számos érdekesség megfordult, összeszedtük a legérdekesebbeket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.