2011.02.13. 15:30

Folytatódik a Nürburgring megmentésére indított kampány: már online aláírásgyűjtést is szerveztek a rajongók, hogy az Európai Unió Bizottságát cselekvésre kényszerítsék a zavaros ügyben.

A kezdeményezők hírei szerint a legendás német versenypálya közelében két német üzletember javaslatára 2007 és 2009 között egy NüroDisney névre hallgató vidámparkot, valamint luxushoteleket építettek, mintegy 350 millió euró befektetéssel. A téves feltételezésekre alapozott vállalkozás érdeklődés hiányában teljesen befulladt, a létesítmények az idő többségében kihasználatlanul termelik a ráfizetést. Ennek ellenére a kétes hírű Kai Richter, Jörg Lindner páros kezébe adták a park és a versenypálya irányítását, akik most a Nürburgring használati díján próbálják behozni a veszteségeket.

Az aláírásgyűjtés négy célkitűzéssel indult: különválasztanák a versenypályát a vidámparktól, kizárólag a motorsporthoz kötnék a Nürburgring nevet, a pálya hagyományait és hírnevét helyeznék előtérbe a hullámvasút helyett és szakértőkre bíznák a versenypálya vezetését.

Ha a kicsit érzelgős kezdeményezés állítása valós, hogy például a gyártók tesztelési tarifáját ötszörösére emelték az új tulajdonosok, valamint ellehetetlenítik a pálya használatát magánemberek számára, illetve német népzenei rendezvényekkel próbálják pörgetni a bizniszt, csak egyet tudunk érteni a célkitűzésekkel. A petíciónak ugyan nincs konkrét célszáma, mint a Totalcar B125-ös kezdeményezésének, de tizenhatezer online aláírással ők sem állnak rosszul.