Sebességkorlátozás kőolajválság esetére

2011.02.26. 18:53

A növekvő olajárak nyomán különleges üzemanyag-takarékossági intézkedéséket vezet be Spanyolország: mérséklik a sebességhatárt az autópályákon, növelik a biodízel arányát a dízelüzemanyagban és a vonatjegyek árát is csökkentik. Az intézkedéseket hivatalosan a jövő héten hagyják jóvá, és ideiglenes jelleggel március 7-én lépnek életbe.

A sebességhatár 110 kilométerre csökkentésével az autók üzemanyag-fogyasztását akarják mérsékelni, a vonatjegyeket pedig abban a reményben teszik olcsóbbá, hogy ennek nyomán többen választják majd a vasutat saját járművük helyett.

A biodízel minimális arányát 7 százalékra növelik a dízel-üzemanyagban az eddig 5,9 százalékos minimumról, a vasúti közlekedésben a rövidtávú vasúti utazások díjait csökkentik.

Bár a spanyol kormányfő-helyettes szerint Spanyolország energiaellátása nincs veszélyben, a líbiai helyzet ellenére sem, értékben az országos energiafogyasztás jelentős emelkedését várják az erősen növekvő benzinárak miatt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.