Páncélautó hülye angoloknak

2011.06.27. 15:48

A Top Gear című műsorban már sok minden előfordult, a vietnami motoros túrától a Bentley-drifteltetésen át a Lada-Moszkvics versenyig, de a BBC profi gárdája még nem fogyott ki az ötletekből. A legújabb évad például a legfélelmetesebb SUV-ok egyikével kezdődik.

A Paramount Group neve talán kevéssé ismert az autórajongók körében, ami nem is csoda, mivel a dél-afrikai cég elsősorban katonai eszközöket készít. A Top Gear révén azonban változhat a helyzet, hiszen a következő évad első epizódjában a Marauder nevű páncélozott járművük lesz az egyik főszereplő. A túletetett Hummernek tűnő szerkezet félelmetes darab: üresen 9,9 tonnás, V6-os teherautó-dízelmotor hajtja, persze mind a négy kerekét, és ellenáll az összes manapság használt kézifegyver-lövedéknek. Egy ilyennel randalírozik majd Richard Hammond városi környezetben - ráadásul egy piros példánnyal, amelyen rendszám ugyan nincsen, de így is azt az érzést kelti, hogy a Paramount betörne a páncélautóval a polgári terepjáró-piacra.

Ha így van, nem lehetetlen, hogy a Paramount megtalálja a számítását, hiszen mindig akad olyan dúsgazdag autóvásárló, aki szívesen kompenzálja a kisebbségi komplexusát, vagy paranoiáját egy ilyen monstrummal - annak idején a Hummer H1 elsődleges fogyasztói is ők voltak. Most pedig Hammond is megmutatja majd, hogyan kell egy ilyen géppel két kisebb autó tetejére parkolni - ennél jobb reklám biztosan nem kell.