Közönséges négyes Golf tízmillióért

2011.07.18. 17:50

Egy akármilyen Volkswagent persze nem lehetne hússzoros áron továbbadni, de ebben a konkrét példányban Kate Middleton, a brit királyi család legújabb tagja hagyta ott az ujjlenyomatait.

A 2001-es autó két éve került egy bizonyos Sonny Brazil tulajdonába, 1400 fontért - átszámítva alig 440 ezer forintért - vette meg Kate bátyjától, James Middletontól. Akkor még aligha sejtette, hogy milyen lehetőséghez jut ezzel, de most már egy kisebb vagyonra tartja a közönséges kék Golfot.

Az értékbecslést egy aukciós házra bízták, amely - arra az egyszerű tényre alapozva, hogy az autó papírjaiban az előző tulajdonosok között Catherine hercegnő leánykori neve is szerepel - úgy ítélte, hogy az autó értéke meghaladhatja a 30 ezer fontot is. Ennek alapján Sonny meg is hirdette az autót az angol eBay-en, 20 ezer fontos kikiáltási áron.

Egynégyes fapados Golfért persze ennyit se adtak még ki soha, de a tulajdonos abban reménykedik, hogy a brit királyi ház rajongói, akik sokkal többen vannak, mint bármelyik népszerű zenekaréi, még a becsült 30 ezernél is drágábban viszik el a híressé lett Volkswagent. Meglátjuk.