2,5 milliárd forintos giccsparádé

2011.12.11. 07:44

Tizenegymillió dollárért árulja McLaren SLR-jét egy svájci üzletember. Ueli Anlicker, aki őrületes giccsparádét csinált az autóból, 2009-ben már megpróbált túladni rajta, akkor sokkal jutányosabb áron, 4,3 millió dollárért.

Az ár emelkedésének a rengeteg plusz apróság az oka, ami be lett építve a két év alatt – állítja Anlicker. Harmincöt iparos, összesen 30 000 munkaórát dolgozott eddig az autón, ami hatalmas felületeken tiszta, 24 karátos aranyfedést kapott, és a felnik, a fényszórók, a nyílások menti ívek, a betétek, és a belső szinte minden lehetséges eleme aranyban pompázik. Emellett 600 darab apró rubin került berakásként a beltérbe, amivel a nemes kiegészítések ára önmagában eléri 5,4 millió dollárt. Éppen ezért, a Red Gold Dreamre keresztelt McLaren talán az eddig látott leggiccsesebb SLR.

Egy jelentős módosítást mindenképp szeretne még Anlicker, mielőtt túlad végre szüleményén: tervei szerint a jelenleg 700 lóerős V8-asból hamarosan 1000 lóerős lesz, így pedig nem csak megjelenése miatt kell rá figyelni. Bármennyire is meglepő, de több érdeklődője is akad jelenleg, arra viszont már kevésbé kell felkapnunk a fejünket, hogy a megkeresések eddig kizárólag Kínából és a Közel-Keletről jöttek. A rengeteg aranynak hála, értékálló befektetésnek tűnik.