Szétlopták az autókölcsönzőt

2012.01.06. 17:08

A napokban jelentette be a HiGear nevű autómegosztó szolgáltatás, hogy beszünteti a működését, miután 400 ezer dollárnyi kárt szenvedett el egy professzionális autótolvaj-csoport miatt, röviddel a szolgáltatás beindítása után.

A cég drága, ritka autók kölcsönzésére szakosodott, amelyeket szintén ügyfeleitől szerzett be. Lényegében egyfajta intézményesített kölcsönadó szolgáltatást kínáltak: a bérlőtől jelentős letétet kértek, biztosítást kötöttek az autóra, és leellenőrizték a bérlőt, így elvben senki nem szenvedhetett komolyabb kárt. Egy 1971-es Cadillac Eldorado 100, egy 1955-ös Rolls-Royce Silver Cloud 300, egy 2006-os Bentley Continental Flying Spur 400 dollárért volt kibérelhető naponta, ami meglehetősen vonzó ajánlatnak számít. Úgy látszik, nem csak a potenciális autóbérlők, de a tolvajok számára is, akik ilyen értékes autókért már hajlandók voltak fiktív személyazonosságokat gyártani és hitekártyákat lopni, hogy aztán egyszerűen ne vigyék vissza a kibérelt autókat.

A kellemetlen esetek persze az autókat bérbe adók bizalmát is elvették, így a HiGear lehúzhatja a rolót, miután bebizonyosodott, hogy az üzleti modell életképtelen.