2012.02.16. 11:50

Egy királyról kapta a nevét és még ma is méltóságteljes a Hispano-Suiza Alfonso XIII. És most eladó!

XIII. Alfonz állítólag odavolt az autókért és vezetni is szeretett – a képeket nézegetve ezt maximálisan meg is tudjuk érteni. A Hispano-Suiza gyárat támogatta, sőt vett is magának 30 kocsit tőlük, melyeket lelkesen használt. Ezek után érthető, hogy a cég a 15T típusú modelljét róla nevezte el.

Ez az 1913-as modell hamarosan várhatóan gazdát cserél majd egy floridai aukción. Március 10-én Amelia Islanden az RM Auctions rendezvényén lehet majd licitálni, a szakértők szerint nagyjából 750 000 és egymillió dollár közötti áron kelhet el ez a ritkaság, melyből összesen négy darab készült.

A kocsit egyébként egy 3,6 literes, soros, négyhengeres motor hajtja, melynek 64 lóerő a teljesítménye, így a Hispano-Suiza képes közel 130 km/h-val szakítani, de nem ez a legszebb a történetben, hanem hogy a kocsinak két kasztnija van: egy zárt a hideg téli napokra és agy nyitott, melyet nyáron lehet használni. Nézegessék a képeket, érdemes!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.