A jogosítványába került a fogkrém

2012.03.05. 15:20

A gyorshajtási bírság nem csak mifelénk probléma, de Kínában is, ahol ráadásul szigorú pontrendszer működik, így a visszaeső elkövetők hamar jogosítvány nélkül maradnak. A büntetés elkerülésével próbálkozott egy Porsche Boxster tulajdonos, de épp ez lett a veszte.

Az ötletes kínai azt találta ki, hogy a kék alapon fehér feliratos rendszámon egyszerű fogkrém segítségével ír át néhány számot, így ha le is fényképezik, a hatóságok rosszul azonosítják majd az autóját. Az 1-es számokat igyekezett 7-esre átjavítani a rendszám végén, de az ötlet jobb volt, mint a megvalósítás. Bár akkor épp nem hajtott gyorsan, egy rendőrnek feltűnt, hogy a 7-es szám valahogy furán fest az autón, és megállította – így fény derült a turpisságra.

A történet vége elég szomorúra sikeredett a Porsche tulajdonosa számára: a rendszám megváltoztatásáért járó hat pontos büntetéssel épp nullára csökkent maradék pontjainak száma, így nem csak 2200 yüanja – átszámítva vagy 77 ezer forintja – bánta, de a jogosítványát is bevonta a szerv.