Brutális Shelby Mustang, gombokért

2012.03.16. 13:05

Vérlázítóan olcsón jutnak a legerősebb Ford Mustang változathoz az amerikai vásárlók. Néhány napja elérhető a Ford amerikai oldalán a Mustang Shelby GT500-hoz tartozó konfigurátor, ahol az amúgyis gazdag alapfelszereltséget bővíthetik tovább a vásárlók.

A Shelby műhelyében készülő rettenetes sportautó V8-as motorjára mechanikus feltöltő került, így teljesítménye 650 lőerő, legnagyobb forgatónyomaték pedig több mint 800 newtonméter. A rettenetes teljesítményt a motor eredeti, 5,4 literes hengerűrtartalmának növelésével, a hengerfejek átdolgozásával és új, nagyobb szelepnyitást engedélyező vezérműtengelyek beépítésével érték el.

A valaha volt legerősebb Mustangba Torsen differenciálmű is került, váltója hatsebességes, kézikapcsolású, de nem feledkezdtek meg a rajtelektronikáról sem. Így minden lámpától-lámpáig viadalon előnyben érezheti magát a Shelby tulajdonosa. A belső térben bőrrel bevont, kobramintás Recaro sportüléseket, hangvezérlésre alkalmas audió- és navigációs rendszert, illetve némi többeltért további optikai kiegészítőket találunk, melyekkel még karakteresebbé tehető a jövő évi csúcs-Mustang.

Ennyi erőért, a beígért 320 kilométeres végsebességért, az igazi amerikai sportautó-életérzésért, illetve a Shelby mérnöki tudásáért egyáltalán nem sok az autó 11,9 millió forintos alapára. Fájdalom, hogy ennyi pénzért csak az Egyesült Államokban kapható a csodálatos Ford, amely ki tudja mennyiért jut majd el Európába. Amíg ez kiderül, konfiguráljunk kedvünkre ezen a linken. Az első kattintás előtt irányítószámot kér a rendszer, mi a jó öreg 90210-et használtuk.