A Ferrari meggyalázta a kínai falat

2012.05.10. 14:52

Az összes kínai tévécsatorna élőben közvetítette, ahogyan egy Ferrari 458 Itáliát a magasba emelnek az egykori fővárosban, Nanjingban, majd a műemléknek számító városfal tetejére helyezik. Ezután olyasmi következett, amire senki nem számított. Az autót vezető kaszkadőr nagy gázt adott, és körözni kezdett a műemlék tetején: a füstölgő hátsó kerekekkel rajzolt fánkot a kövezetre. Arra azonban nem gondoltak, hogy a fantasztikus bemutató után hogyan fogják eltakarítani az odasült gumit a több száz éves burkolatról.

Nagy felhördülés lett a dologból, így a Ferrari azóta hivatalosan is kénytelen volt elnézést kérni, és kinyilvánítani tiszteletét  kínai kultúra iránt. Azt is megígérték, hogy eltüntetik a guminyomokat, és ezzel visszaadják az ősi falak régi méltóságát. Ugyanakkor az a gyanúnk, hogy az olasz marketingesek fel voltak készülve, hisz egy ilyen kreált botránynál, amelyről minden sajtóorgánum tudósít, kevés jobb figyelemfelkeltő eszköz létezik. Ráadásul nem csak a Ferrari márkának használtak ezzel: egyes vélemények szerint a régi fővárosnak is jót tesz, hogy a figyelem egy időre ismét ráirányult.

A Ferrari egy különleges kiadást készített a 458 Itáliából a Kínai autóeladások huszadik születésnapjára. Az autó, amely bepiszkította Nanjing városfalát, ebből a szériából származott. A Marco Polo piros fényezésű, arany felnis gépekből stílszerűen 20 darab készül, és mind Kínában kerül forgalomba.