Turnéra indul a szétvert Lamborghini

2012.05.20. 10:08

Emlékszünk még arra a kínai milliomosra, aki tavaly március 15-én, a fogyasztóvédelem világnapján munkásokat bérelt, hogy azokkal szétveresse Lamborghini Gallardóját? Az olaszok nyílván szeretnék elfeledni a napot, amikor több száz érdeklődő, és a sajtó szeme láttára kivégezték a drága sportautót, de a dühös üzletember még nem érzi teljesnek a bosszút.

A történet azzal kezdődött, hogy a Gallardo kínai tulaja szervizelni vitte autóját egy hivatalos Lamborghini márkakereskedésbe. Az egyik karbantartás után azonban cserbenhagyta a luxus sportkocsi. Ekkor döntött az autó megsemmisítése mellett, mondván: ezzel szeretné felhívni a figyelmet a nagy multinacionális cégek hanyagságára, az általuk nyújtott szolgáltatások alacsony színvonalára. Előre meghirdetette az akció helyét és idejét, majd kilenc, kalapáccsal felszerelt bérmunkással elvégeztette a piszkos melót.

Az autó története azonban ott nem ért véget. A meggyalázott, lyukakkal teli Gallardo most országos turnéra indul. A dühös ügyfél kijelentette: az autót körbeviszi az egész országban, mialatt szeretné újra felkelteni a sajtó figyelmét. Az első állomás már meg is volt: az említett kereskedés előtt, Gingdao városában állítatta ki úgymond a roncsot.

A Lamborghini vezetése eddig ugyan nem reagált a történtekre, de minden bizonnyal nehezen élik meg a bosszúhadjáratot. A kínai piac stratégiailag nagyon fontos szereppel bír az olaszok ázsiai terjeszkedésében, az ilyen hírek pedig nem segítik őket terveik elérésben.