Lezúzta a BMW-t a legfürgébb ember

2012.06.12. 06:09

A rövidtávfutás világbajnoka, Usain Bolt, akinek több világrekord fűződik a nevéhez, és több Olimpiai aranyérem, már nem az első BMW-jét töri össze. 2009-ben egy ugyanilyen M3-assal bukfencezett a Toll Plaza autópálya melletti árokban.

A vasárnap hajnali baleset otthonától nem messze történt, Jamaica fővárosában, Kingstonban. Egy szombat esti buliból tartott hazafelé, amikor hátulról belement egy másik autóba. A világbajnoknak baja nem történt, csak a BMW-ben esett kár. A három évvel ezelőtti balesetében a bal lába sérült meg - ha ez megismétlődött volna tegnap, a Londoni Olimpián minden bizonnyal nem tudott volna rajthoz állni. Meglehetősen ironikus, hogy az első ember, aki a helyszínre ékezett, Asafa Powell volt, Usain Bolt legfőbb riválisa. Ugyanarról a rendezvényről tartottak hazafelé, csak másik autóban. Powell nem volt részese a balesetnek, így még azt se gondolhatjuk, hogy szabotálni akarta ellenfele indulását.

Usain Bolt száz és kétszáz méteres rövidtávfutásban is világcsúcstartó. A százas sprint rekordját döbbenetes, 9, 58 másodperces eredménnyel tartja, de övé volt az előző világrekord is, amiből több mint egy tized másodpercet faragott a 2009-es berlini atlétikai világbajnokságon.