A tökéletes autó zombiapokalipszis idejére

2012.06.17. 12:19

Egy közös munka erejéig összeállt a Hyundai a The Walking Dead képregénysorozat készítőivel, hogy együtt megtervezzék a tökéletes autót zombiapokalipszis idejére.

Júliusban érkezik a népszerű képregénysorozat 100. száma, melyben megmutatják, hogyan kell átépíteni egy egyszerű autót, ha azzal akarjuk felvenni a harcot az élőhalottakkal. A készítők ehhez egy Elantra coupét választottak, amely nem éppen a legalkalmasabb jármű egy ilyen kényes helyzetben, ám ha mégis vele lenne muszáj átvészelni a poklot, a legtöbben így nyúlnánk hozzá mi is.

Az Elantra körbe páncélburkolatot kapott, ablakait berácsozták. Az orrára egy brutális zombiekét adtak, de hasonlóan erős lett a Ben Hur kocsiversenyes jelenetére emlékeztető kerekekből kiálló rúd. A tetőablakból lőállást csináltak, a célpontokat pedig a szélvédő fölötti méretes reflektorok világítják meg. A rajzolók kicsit talán elrugaszkodtak a valóságtól, az autó korlátaitól, de legalább gondoltak az apró részletekre is.

Érdekes okfejtés lehetett az, aminek a végén az Elantrát választották, mint a feladatra legalkalmasabb jármű, szemben akár egy Ford 650-nel, vagy egy H3-as Hummerral. Igaz, az egész kampány nem más, mint a koreai márka egy újabb kísérlete, hogy elérje az Y generáció tagjait. Reményeik szerint, a zombis téma több fiatal vevőt vonz majd a kereskedéseik közelébe.