A BMW brazil szappanoperája

2012.09.26. 16:16

Járványként harapódzott el a neten a csaj-autóztatós videó műfaja, de ezen belül is létezik néhány stílus. Van, ahol a pikáns dekoltázs megrázogatásán van a hangsúly, és van, ahol a dráma kerül előtérbe. Ez utóbbi irányzatot – alighanem akaratlanul – Ricardo Patrese és felesége alkotta meg , amikor az egykori F1-es pilóta elvitte az asszonyt egy körre Jerezben. Volt is nagy hiszti, hisz a pályán Ricardo brutál-üzemmódba kapcsolt.

A Patrese-házaspár videója egy Hondában készül, de úgy néz ki, a BMW is meglátta a reklám-lehetőséget – készítettek egy saját verziót, az M3-assal, a Nürburgring Nordschleifén, saját latin gyári pilótájukkal, Augusto Farfusszal és kedves nejével. A tíz perc talán kicsit hosszú, és néhol talán érezni, hogy Augusto és Liri Farfus műsora elsősorban a kamerának szól, de a rajongók számára kétségtelenül érdekes lehet, hogy hogyan becézik otthon napjaink egyik legsikeresebb brazil autóversenyzőjét.

A vége ráadásul happy end: a fiatal pár pacsizik, és még csókot is vált a kamera előtt, hogy biztos legyen benne a néző – nem történt semmi visszafordíthatatlan. Talán túlzás is, de a német rendezés sokszor ilyen.