Smart nem menni Dakar

2012.12.29. 19:17

Ahogy erről már beszámoltunk, a spanyol Feber Smart csapat ezzel a fura arányú járművel akart elindulni a Dakar 2013 ralin, amely talán a világ legkeményebb tereprali-viadala, amelyet az utóbbi években Dél-Amerikában rendeznek, nyolcere kilométeres útvonalon. Igaz, a kis járgánynak műszakilag sok köze nincs a Smarthoz, hiszen a bódét egy quad-szerű vázra építették rá, amely összkerékhajtásos. A támogatók listájában megtalálható a Polaris is, gyanús, hogy innen a technika, bár ezt nem nagyon reklámozta a csapat.

Az egész buggy nem nehezebb 750 kilónál, viszont csak együléses, azaz a sofőrnek – akit Jose Luis Álvarez Alarcónnak hívnak - kell tájékozódnia is. A furcsa arányokra magyarázatot ad, hogy a fülke lényegesen magasabban van a normál utcai verzióhoz képest, hogy megfelelőek lehessenek a rugóutak. A csodálatos videóból jól látszik, hogy a kis dög igen jól boldogul földön, vízen és levegőben, sőt, a landolást is túléli.

A csapatnak azonban nem jött össze minden, nem sokkal az utolsó határidő lejárta előtt kétségbeesetten próbáltak összeszedni 17 ezer eurót, ami nem jött össze. Szóval a 2013-as Dakar rajtjánál nem lesz ott a lökött járgány, pedig biztos jól szórakoztunk volna.