Hogyan került a bagoly az autóba?

2013.02.13. 16:31

Sonji Coney Williams egy nap után vette észre autója lökhárítója alá szorult nagy szarvas baglyot (Bubo virginanus). A pórul járt állat körülbelül 160 kilométeren keresztül várta kiszabadítását az autó hűtői előtt míg a sofőr a fiához tartott.

A hölgy a sötétben, 95 km/h-s sebességgel haladva észlelte, hogy elütött egy állatot. Nagyon sajnálta, de nem állt meg mert nem hitte volna, hogy életben van. Másnap, mikor indulni készült, járókelők hívták fel a figyelmét, hogy szokatlan mozgást látnak az autója elejében. Ekkor vette észre a hűtőrácsok között a sárga szempárt. Azonnal értesítette a helyi állatvédő szervezetet, akik készséggel lebontották a Ford Expedition elejét és kiszabadították a madarat.

Ezután egy állatkórházba szállították, ahol a kivizsgálás utáni napon már szaladgált az állat. Valószínűleg hamarosan visszakerül természetes élőhelyére ahol a jövőben remélhetőleg messziről elkerüli az autókat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.