2013.04.10. 05:39

Megdöbbentő fotókat láttunk Oroszország hatodik legnagyobb városából. Samarában kemény volt a tél, de az igazi bajokat az idő enyhülése, és az esőzések intenzitásának fokozódása hozta. Kifejezetten gyakorivá vált az útburkolat beszakadása, méghozzá egész változatos helyeken: néptelen parkolókban épp úgy előfordul a jelenség, mint forgalmas útkereszteződésekben.

A képeken jól látszik, hogy az alattomos út-alámosódás mindenféle járművet fenyeget. Ráadásul az aszfalt beszakadásának alig akad bármiféle előjele, amíg meg nem történik a baj. Az autókban szinte minden esetben jelentős kár esett, de az sem kizárt, hogy személyi sérülést is okozhat a váratlanul beszakadó útfelület, sőt, akár életekbe is kerülhet. Egyelőre nem tudjuk, hogy Samarában hogyan tervezik orvosolni a problémát, de nyilván nem lesz egyszerű a feladat, hisz fel kell deríteni az alámosódások helyét, majd valahogy meg kell növelni az út teherbírását az adott helyen, hogy elkerüljék a nagyobb bajt.

Ez persze nem jelenti, hogy a hazai kátyú-probléma ne lenne jelentős, de úgy néz ki, ezen a téren sem mi jártunk a legrosszabbul.