Egy Golf, amitől megvakulsz

2013.05.25. 11:46

Ahhoz már-már hozzászokhattunk, hogy a luxus- és sportautó-tulajdonosok saját kényük-kedvük szerint csúfítják el méregdrága gépeiket. Legutóbb éppen a terepszín jött divatba, mely többek közt a Fiat legendás elnökének unokáját, Lapo Elkannt, valamint az AC Milan fiatal futballistáját, Mario Balotellit is megihlette.

Ezúttal azonban egy hetes Golf esett áldozatul: a Creative FX nevű brit cég - a Drift Bridge Volkswagen márkakereskedés megbízásából - krómba borította az autót, így ünnepelve a hetedik generáció megszületését. Az Év Autójának lefóliázása persze nem kis munka volt – gondos előkészítést, és nagy odafigyelést igényelt, hogy a felület végül teljesen sima legyen, ne hullámosodjon, vagy buborékosodjon fel.

A végeredményre – már ami a kivitelezést illeti – egyáltalán nem lehet panasz, de az már ízlés kérdése, hogy a króm-Golf megérte-e a befektetett munkát. Nem tudni pontosan, hogy mennyi időt vett igénybe az átváltoztatás, illetve mekkora költségekkel járt, az viszont biztos, hogy szikrázó napsütésben okozhat gondokat a többi közlekedőnek.