Mustangból és M6-ból lett rendőrautó

2013.06.01. 08:26

Noha már most a világ legelitebb flottájával bír, Dubaj rendőrsége nem áll le az extrém sportautók beszerzésével. A meghirdetett Veyron egyelőre nem érkezett meg, jött azonban egy Ford Mustang és egy BMW M6 Gran Coupe, az Aventador pedig már szolgálatba állt.

Ferrari FF, Lamborghini Aventador, Mercedes SLS AMG, Aston Martin One-77, Bentley Continental GT – a dubaji rendőrség flottájának büszkeségei. A határtalan luxusáról és építészeti rekordjairól ismert arab emirátusból nemrég egy szirénás Bugatti Veyronnal kapcsolatban érkeztek hírek, a jelenleg leggyorsabb forgalomban használható szériaautót azonban beelőzte egy M6 Gran Coupe és egy Mustang.

A két újdonság a flotta legjobbjaitól mind erőben, mind árban elmarad ugyan, de nem valószínű, hogy bármelyik rendőr szomorkodva venné magához a 4,4 literes, turbós V8-assal hajtott BMW, vagy az ötliteres V8-assal szerelt Ford kulcsait. Igaz, az FF vagy az Aventador valószínű a többség számára vonzóbb lesz majd – utóbbit egyébiránt már meg is hajtották az arab éjszakában, íme:

Az újabb autók érkezése talán azt jelzi, Dubajban még mindig nem érzik teljesnek a flottát. Bár a Veyron szolgálatba állítása szinte biztos, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy lesz még néhány meglepetés, mielőtt a Bugatti megkoronázná a hatósági autósállományt.