Medencévé épített BMW-vel menekült

2013.07.24. 17:13

Nemrég egy különös BMW tűnt fel a cseh határhoz közeli csendes német kisváros, Eibenstock utcáin. A medencévé átépített autóban szórakozó négy részeg férfi kalandjának egy meglepett motoros rendőr vetett véget.

Németországból sosem vártunk volna olyan furcsaságot, mint ez a BMW, amely négy férfi barkácsmunkája. Az öreg 3-asról mindenek előtt fűrésszel levágták a tetőt, kiszedték a szélvédőit, majd nekiestek az utastérnek, amit – miután a váltókar kivételével mindent kikaptak belőle – leszigeteltek, hogy medenceként használható legyen. A strandhangulatot deszkákkal, virággal és némi vízzel adták meg neki. A lerészegedett férfitársaságot nem foglalkoztatta, hogy az autó ebben az állapotában közúti közlekedésre alkalmatlan, és nekiindultak a szászországi kisváros útjainak.

Egy motoros rendőrnek tűnt fel a furcsa, rendszám nélküli strandjármű. Üldözőbe vette, mire a menekülésre képtelen 3-as sofőrje gyorsított. A társaság egy rövid kergetés után egy parkolóban hagyta művét, kiugrottak belőle, majd egy kiszáradt folyómeder túlfeléről figyelték, mihez kezd vele a rend őre. A járőr elővigyázatosságból leengedte a BMW abroncsait, és várta, hogy a láthatóan részeg férfiak visszatérjenek hozzá. Idővel odamerészkedett az autó huszonhét éves sofőrje, aki tagadta, hogy ő vezette volna a járművet, és csak a csomagtartóban hagyott cuccaiért cserében volt hajlandó vérmintát adni. Ellene biztosítás nélküli, nyilvántartásban nem szereplő autó ittas vezetéséért indult eljárás, míg társai, valamint az autó sorsáról nem tudni.