Ferrari Enzóra cserélné floridai szigetét

2013.09.01. 18:48

Egy privát floridai sziget vagy a modern olasz sportautó-gyártás egyik legnevesebb autója kell a boldogsághoz? Ezt a kérdést tehette fel magának az a férfi, aki egy különös ajánlat jegyében előbbit cserélné el utóbbira, és ehhez várja Enzo-tulajdonosok jelentkezését.

Az alapító után elkeresztelt Enzo a LaFerrari érkezéséig a Ferrari csúcsmodellje volt. Mindössze négyszázegy darabban készült, 2002 és 2004 között gyártották. Egy ilyen kaliberű sportautóra persze a limitnél messze nagyobb volt az igény, ezért csak azon szerencsések vehettek belőle, akiket a Ferrari akkor érdemesnek talált rá. Éppen ezért hiába telt el tíz év, manapság, használtan sem egyszerű hozzájutni. Michael Schumacher nemrég egyszerre árulta két Enzóját, de az ilyesféle bőség ritka a típus piacán.

Valószínű ennek tudtában volt a szigettulajdonos, amikor kitalálta ezt a furcsa cserét. Ajánlata egy három hektáros, beépítetlen szigetről szól valahol Florida államban. Nincs rá szüksége, megválna tőle és reméli, hogy van valahol ezen bolygón valaki, aki Enzóját megunván épp egy ilyen földre vágyik. Ha nem volna, hát 1,2 millió dollárért odaadja bárkinek, és a pénzből próbál venni egyet, de a fő, hogy legyen egy Enzója.

A szóban  forgó sziget
A szóban forgó sziget

Az üzlet eredetisége dicsérendő, de a föld értékének tudtában aligha talál érdeklődőt a férfi az Enzo-tulajok szűk táborából, tekintve, hogy az autó egy jobb példányának ára ennél egy-kétszázezer dollárral feljebb indul.