Megfutotta a négyszázat, aztán kigyulladt

2013.09.19. 18:10

Moszkva mellett van egy egymérföldes pálya, ide járnak ki a helyi srácok gyorsulgatni. Leonid most állította fel az új rekordot a 2005 lóerős Gallardójával, de a menet végén történt egy apró gikszer.

Egy zseni egyszer azt mondta, hogy a tökéletes versenyautó a célvonalon atomjaira hullik: valami hasonló történt Leonid Lamborghinijével is. Bár pontosan nem tudni, miért kapott lángra a narancssárga tuningszörny, a hangokból ítélve rá kell majd nézni egy kicsit a motorra a következő menet előtt.

Ez a futam viszont tökéletesen sikerült: 23,9 másodperc alatt futotta meg a Gallardo a mérföldet, 402 km/h-s átlépő sebességgel, ami új pályarekordot jelent. Ez valószínűleg kárpótolja Leonidot az apró veszteségért, ami a videón látottak alapján amúgy sem nagyon rázta meg - bár lehet, hogy az esemény utáni cigaretta inkább annak szól, hogy ép bőrrel szállt ki a lángcsóvát húzó Lamborghiniből. Ha Leonidnak van egy kis stílusérzéke, meghagyja ilyennek a gyönyörűen megpörkölődött Lamborghini fenekét.

A Gallardo LP570-4 Superleggerát az extrém tuningjairól ismert Underground Racing építette, az elképesztő 2005 lóerős teljesítményadat így valószínűleg nem csak mendemonda. A gyorsulásra épített célgép mindenesetre bizonyította tudását, és valószínűleg akad még egy pótmotor ott, ahonnan ez jött.