Ferrari lett a Peugeot-ból, méghozzá limuzin

2013.09.21. 15:36

A Peugeot 406 kupé a szegény ember Ferrarija – valami hasonló logika mentén születhetett meg Ukrajnában ez a 406 kupéból lett Ferrari-replika, ami nem mellesleg egy limuzin.

A Pininfarina által tervezett és gyártott kupé a 90-es évek egyik legszebbje volt. Ám hiába építettek olasz tervezők remekművet a szedánból, ukrán limóépítők nem sajnáltak nekiállni szétvágni egyet, hogy egy Ferrari F430-as képére formálják, s mindeközben még beletoldjanak néhány méternyi fémet, kárpitot. Az eredmény mindenképp elismerésre méltó lett, hisz az autó sem replikaként, sem limuzinként nem vall szégyent.

A belsejére nehéz szavakat találni. Bár azt az utastérre sem lehet mondani, hogy összecsapták volna, a lelkiismeretesen kivitelezett munka eredménye itt LED-es csicsaparádé lett. A Ferrari-emblémás berakások különösen kiábrándítóak – távolról sem méltó ez az olasz sportautózás csúcsához, de hát a limuzinos műfaj valahol az efféle túlzásokról szól.

A kelet-európai találékonyság ezúttal tehát ellensúlyozta tőkehiányt, ami egy eredeti F430-as alaphoz kellett volna. Az ukrán építőknek jár a dicséret, mert ebben a limóban azért messze több értéket látni, mint például a sufnituningos orosz ültetett Ladákban, amiken olykor még a fekvőrendőr is kifog.