2013.11.02. 14:33

Aki Ferrari másolatok készítésére adja a fejét, igen komoly akadályokkal is számolhat. A spanyol rendőrség nemrég például egy kifejezetten utánzatok gyártására szakosodott műhelyen ütött rajta, és korábban is volt már példa hasonlóra.

Aligha kell aggódnia annak a francia művésznek, aki kartondobozokból készítette el álmai Testarossáját, amelyet aztán mozgásba is hozott. Persze szó nincs arról, hogy a papírmodell saját lábán tudna közlekedni: Benedetto Bufalino saját Aixam City mopedautójára méretezte a karton-sportkocsit, az átalakításhoz egyszerűen csak rá kell húzni a papírkasztnit a városi kiskocsira.

Bufalino a részletekre is ügyelt: a Ferrari-piros festés, és az ágaskodó lovat ábrázoló logó nem maradhatott el, míg a dupla kipufogót alufóliával borította. Az első szélvédő és az oldalablakok helyét egyszerűen csak kivágta, így a kilátásra sem lehet panasza. Bár az autó igen nagy meglepődést válthat ki a forgalomban araszolva, a koccanásoktól legalább nem kell félnie: a papírkarosszéria javítása nem jelentene csillagászati költségeket a tulajdonosnak.