2014.02.26. 13:40

Az 1980-as évek jellegtelen, szögletes Ford Mustangjai manapság versenyautóként élik reneszánszukat. A viszonylag könnyű és merev karosszériának, és a viszonylag olcsó alkatrészeknek köszönhetően szívesen építenek belőlük mindenféle versenygépet – többek közt gyorsulásra is. Egy ilyen, frissen épített autó szállt el a minap a South Georgia Motosports Parkban – a pályát a kommentátor rögtön el is nevezte a repülő autó otthonának.

Az autónak persze nincs sok köze az utcai Mustanghoz – a tulajdonos elmondása szerint az orrába V8-as valahol 2000 lóerő körül lehet, bár pontos számot nem tudott mondani. „A tizedik helyre volt jó az autó tegnap, így egy kicsit felpiszkáltuk. Ez lett a vége.” – mondta a sofőr. A problémát a hátsó kerekek nagy tapadása és az iszonyú motorteljesítmény jelentette, és mivel a hátsó kitámasztókerekek ebben a kategóriában nem megengedettek, az autó orra annyira megemelkedett, hogy a légáram alákapott, és innen már nem lehetett megakadályozni, hogy az autó a levegőbe emelkedjen.

Szerencsére senkinek nem lett komoly baja, csak az autót viselte meg a földet érés. A sofőr azt mondja, újjáépítik az autót, és folytatják a versenyzést – ennyi nem veheti el a kedvüket. Arra azonban nagy összegben mernénk fogadni, hogy a jövőben inkább elveszi majd a gázt, ha érzi, hogy az első kerék emelkedni kezd.