2014.04.01. 13:20

Ha április elseje, akkor tréfálkozási kényszer. Az autógyártók marketingesei mindig ráugranak a lehetőségre, de mivel az idén nyáron lesz foci vb Brazíliában, néhányan ezt is idekeverték.

Az Opel, bár most már tényleg csak Európában tevékenykedik, az Astrából fotosoppolt össze egy focis kiadást. A németek nem vitték túlzásba a dolgot, a háromajtós modell tetejére ugyan került egy szép nagy brazil zászló, de az oldalára már csak egy zöld-sárga csík és egy kék focista-sziluett jutott a németesen ezüstszínű fényezésre. Az igazi poénok persze belül rejtőznek, hisz ez az egyetlen autó, amelynek az ülésein szép zöld gyep feszül, a lábteret pedig a Copacabana strand homokjával burkolták. Van az autóban jégtartó, és koktél-automata is – ez utóbbi persze csak alkoholmentes löttyöt csurgat a pohárba. 1,6 literes, 200 lovas motorral, csak ma, csak önnek, 24444,44 euróért. Muhaha.

A Mini marketingesei is megérezték a foci-humorban rejlő lehetőséget. Az ő kreációjuk a szintén brazil nemzeti színű Mini Paceman GoalCooper. Ez mondjuk tényleg durván néz ki a teljes zöld-kék-sárga festéssel, de itt sem ez az igazi hozzáadott érték. Van benne miniatűr focipálya – talán gombfocizásra alkalmas – a csomagtér gyepszínű padlószőnyege és az első ülések mögötti háló pedig tizenegyes-zónát formáz. Az autó neve jó angolszász szóvicc – a goalkeeper, vagy magyarosan írva gólkíper a kapus neve angolul, ami ugye majdnem gólkúper – ennek megfelelően a hátsó ajtó villámgyorsan lecsukódik, ha a parkolószenzor érzékeli a közeledő labdát. Még jó, hogy ez csak egy fantázia-jármű, a közeledő tárgyakra rácsukódó harmadik ajtó a valóságban csak rövid ideig hatna viccesnek.

Az autós viccfolyamból ez persze csak két gyöngyszem, ma még biztosan beleakadunk néhányba.