Egy telefon, és leáll a Mercedes

2014.05.27. 15:23

Kedden reggel rendőri átvizsgálás után mehettek csak be a dolgozók a kecskeméti Mercedes-gyárba - írja a baon.hu - miután hétfőn a hónap harmadik bombariadója volt az üzemben. A 444.hu információi szerint egy féltékeny barátnő okozta a bajt, de már elkapták.

Furcsa logika mentén gondolkodhatott a betelefonáló, aki a gyárban dolgozó barátja kolléganőjére volt féltékeny. Bombariadókkal próbálta akadályozni a vélt vagy valós kapcsolatot, ezzel jelentős kárt okozva a Mercedesnek. A rövid időn belüli harmadik műszakkiesésre úgy reagált a gyár vezetése, hogy a normális, beléptetőkapus ellenőrzés helyett kedden reggel kihívta a rendőröket, hogy ők vizsgálják át a gyárba érkező dolgozókat, de ezzel párhuzamosan meg is lett a tettes.

A féltékeny nő úgy bukott le, hogy saját mobiljáról telefonált be a rendőrségre, hogy bomba van a gyárban. Őrizetbe vették, három év felfüggesztettet kapott, valamint háromezer forint bűnügyi költséget kellett megtérítenie.

Kecskeméten terv szerint műszakonként 180 autó készül, a bombariadók miatti több órás - természetesen eredménytelen - átvizsgálás jelentős kiesést okozott a B és a CLA gyártásában.