2014.06.28. 15:50

Az Alfa Romeo kapcsán talán nem a rakendroll az első, ami az eszünkbe jut. Ha már autókkal kellene összekötni ezt a műfajt, a legtöbbeknek inkább a hatvanas-hetvenes évek amerikai izomautói ugranak be. Az olasz gyártó azonban most tett arról, hogy ez változzon.

Összefogtak ugyanis a gitárokat gyártó Harrison céggel, és elkészítettek egy igazán különleges hangszert. Az már első ránézésre is látszik, hogy maga a gitár az Alfa Romeók jellegzetes hűtőrácsát mintázza, és a logó sem maradhatott le róla. A kialakításnál azonban az anyaghasználatra is odafigyeltek: a hagyományos faanyagok mellett az autóiparban népszerű alumíniumot és szénszálas műanyagot is alkalmaztak.

A különleges gitárból mindössze tizenegy darab készül, mindegyik sorszámozott lesz. Persze a ritkaságnak az árát is megkérik: nem kevesebb, mint négyezer fontot, azaz mintegy másfél millió forintot kell kicsengetnie annak, aki kedvenc autómárkájához illő gitáron csapna a húrok közé.

Az Alfa persze nem állt meg ennyinél: a gitárral egyidejűleg egy egyedi Mito is készült, méghozzá az erősítőiről híres Marshall közreműködésével. Az autó egy enyhe optikai tuningot is kapott – többek közt aranyozott hűtőrácsot, tükröket és fényszórókereteket. Gondosan megtervezett hangtechnika is került az autóba, és még a váltógombot is mikrofonra cserélték.