Goodwoodban törik az Alfa Romeo 4C-t

2014.06.29. 13:24

Egy csúf balesetet hozott az idei Goodwood Festival második napja. Az autógyártás egyik legnevesebb ünnepén többek között LaFerrarit, 918 Spydert és Pagani Huayrát láthatott tegnap a nézőközönség. Na meg egy GoPrókkal teletapasztott Alfa Romeo 4C-t, amivel áthajtottak a szalmabálasoron.

Bár ez első sorban egy pózőr parádé, a goodwoodi fesztivál fontos eleme a vakmerő száguldás. Sok drága és ritka sportautó támaszkodott már meg itt a szalmafalon. Ezt a Lamborghini koncepciót tavaly törték össze, ezt az E63 AMG-t és ezt a Gumpert Apollót pedig a 2012-es rendezvényen csapták a báláknak.

Mit tud a 4C?

A 4C a tavalyi év egyik leginkább várt sportautója volt. A középre tolt sornégyes 1,75 literessel és a hátsókerék-hajtással ez a lapos Alfa 4,5 másodperc alatt van nulláról száz kilométer/órán. A mindössze 240 lóerős teljesítmény ilyen gyorsulási adathoz kissé karcsúnak tűnhet, de a 4C egyik legjobb tulajdonsága, hogy extrém könnyű: tömege csupán 895 kilogramm.  Ezek ismeretében nem meglepő, hogy az R8-as Audinál is jobb időt ment a tavaly Nordschleifén – egész pontosan 8 perc 4 másodpercet.