Jól jegyezd meg ezt a motorhangot

2014.07.18. 17:38

Amióta a Mercedes csepegtetni kezdte a kedvcsinálókat az AMG GT-ről, egyre nagyobb lelkesedés övezi az új sportkupét. Nem csoda, az SLS kicsöccse legalább olyan jól néz ki, mint az eredeti, és bestiális hangja van.

Az AMG mindig is értett ahhoz, hogyan kell szabadjára engedni egy jól kifejlett V8-as hangját, de az új GT-nél azért van ok az ámulatra, mert ezen a négyliteres motoron két turbófeltöltő is van, amelyek köztudottan legyilkolják a lúdbőröztető rotyogást. Valahol csalhattak a mercisek, mert a reklámfilmen olyan gátlástalanul trombitál a kis GT kipufogója, hogy az Detroitig hallatszik.

Nagy divat manapság hangszóróból pótolni a hiányzó hangot vagy éppen elnyomni a nem kívánatos rezgéseket – reméljük, az egyre érdekesebbnek tűnő GT-nél nem erről van szó. A mérnökök szerint négy különböző üzemmmódhoz négy hangspektrum is tartozik, talán az egyiknél szemet hunytak a hatóságok, és kiengedheti a hangját a kis V8-as.

Az AMG GT S változatának négyliteres motorja 510 lóerőt tud, 650 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Még idén bemutatják az eddig látottak alapján valóban kivételes sportautót, és jövő márciustól már kapni is lehet.