Nézzék, így megy a Bugatti négyszázzal

2014.07.30. 14:41

A Sun Valey Road Rally érdekes esemény: egy lezárt, egyenes országúti szakaszon lehet kipróbálni, mit tud a verda. Az útszakasz ráadásul nem csak néhány száz méter, így itt igazán nagy tempó is előfordul.

Nem csoda, hogy a környékbeli Bugatti tulajdonosok közül több is eljött, hisz másutt ritkán próbálhatják ki, milyen gyors is az autójuk valójában. A leggyorsabb közülük is a filmen látható Veyron Super Sport tulajdonosa volt, ő 246,6 mérfölddel száguldott óránként, ami átszámítva 396,8 km/h. Ez ugyan egy kicsivel elmarad az elméleti végsebességtől, amit elektronika korlátoz 415 kmh-ra, de ha kicsit belegondolunk, két sávon ez is elég hátborzongató lehet.

A filmben talán mégis a Veyron W16-or motorjának hangja a legérdekesebb: egyáltalán nem hasonlít egy autóéra. Alapjáraton sokkal inkább szárnyashajó, vagy második világháborús repülő juthat az eszébe annak, aki már hallott ilyesmit élőben, teljes terhelésnél viszont sokkal erősebbé válik a repülőgépes jelleg. Talán nem is véletlen, ezer lóerős motorja és a 400 km/h feletti végsebessége először az 1930-as évek vadászrepülőinek volt.