Lopakodó Ferrari Enzo eladó

2014.09.08. 18:13

Ferrari Enzót szerezni szinte lehetetlen, de ha mégis sikerül, egy egész vagyont kérnek érte. Ám az az autó, amely most egy német sportkocsi-kereskedésben várja következő gazdáját, még különlegesebb és értékesebb, még ha nem is olyan látványos.

Az egyedi sportautó egy elrontott 348-asnak néz ki: az orra egyértelműen a 90-es évek eleji kis Ferrarié, csak a motortér környéke aránytalanul hosszú. Nem véletlenül: ott lakik az a hatliteres V12-es, amelyet az Enzóban is használtak, csakhogy ez egy még erősebb, 680 lóerős változat. Az autót a hajtás tesztelésére használta a Ferrari, mielőtt az Enzo karosszériája elkészült volna. Természetesen itt-ott tökéletlen járműről van szó, hisz fejlesztési célra készült, ám épp ez adja sajátos báját. És persze az a tény, hogy több nem is készült belőle.

A jelenlegi eladó nem ír pontos árat, de három éve már eladó volt ugyanez az öszvér, akkor 750 ezer eurót kértek érte – és nem valószínű, hogy most olcsóbban adnák. További hátránya a típusnak, hogy aligha lehet forgalomba helyezni, hisz típusbizonyítványa egész biztosan nincs, viszont pályán bizonyosan nagy élmény a V12-es üvöltése, és az 1,365 tonnás gép elképesztő dinamikája.