Lamborghini Diablót a sufniból?

2014.10.12. 06:58

A Lamborghini Diablo egy olyan autó, amelyről még ma is sokan álmodoznak, de egyáltalán nem mindenki számára elérhető. Nem csupán az ára miatt, hanem azért is, mert kevesebb, mint háromezer darab készült belőle. Két kínai mérnök ezért úgy döntött, készítenek egyet maguknak.

Wang Yu és Li Lintao német és brit egyetemeken végezte tanulmányait, a Diablo építéséhez pedig Pekingbe visszatérve, egy bérelt garázsban kezdtek neki. Az évek során mintegy 55 millió forintnyi összeget költöttek a projektre. A szükséges alkatrészeket az internetről szerezték be, illetve saját maguk készítették el.

Az autóba egy V8-as Toyota-motort építettek, amellyel 4,8 másodperces 0-100-as gyorsulást és 250 km/h-s végsebességet tudtak elérni. Ez persze elmarad az eredeti Diablo képességeitől (4,1 másodperc, illetve 328 km/h), de egy otthoni körülmények között épített sportkocsitól nem is olyan rossz eredmény.

Első ránézésre az autó kísértetiesen hasonlít a gyárira, de persze jobban megnézve azért fel lehet fedezni a különbségeket. Összességében mégis egy igényesen összerakott replikáról van szó. Igaz, az építés végére akkor kiadással zártak, amelyből talán már egy valódi Diablót is megkaphattak volna. 30 millió forint körül már ki lehet fogni egy-egy példányt – de bizonyos változatokért százmilliónál is többet kér gazdájuk.