Méregdrága telefon a Bentleytől

2014.10.14. 17:59

Az első Bentley mobiltelefon, amelyet a Vertu gyártott, a fantáziadús Vertu for Bentley névre hallgat, és egy nagyon erős androidos cucc, bőrbe steppelve, egy autó áráért.

Összesen kétezer példány készül a csúcstelefonból, amely valóban tartalmaz mindent, amit manapság egy Androidot futtató készülék csak tudhat. A 2,3 Ghz-es négymagos processzor és a 64 GB belső memória azt jelenti, hogy ezen minden alkalmazás gond nélkül fut, de van benne egy 13 megapixeles hátrafelé néző, és egy 2,1 megapixeles előre néző kamera, illetve egy 2275 mAh-s akkumulátor, ami elvben 380 óra készenléti időt és 15,5 óra beszélgetést tesz lehetővé. A 4,7 hüvelykes kijelző persze zafírkristály bevonatú, a hátlap pedig steppelt bőrből készült.

Mindez nagyon szépen hangzik, de ez csak a kötelező gyakorlat. Hasonló tudású telefonokból van néhány: a Bentley segítségével tervezett Vertu lényege az, hogy aki ilyet hord, annak a pénz nem számít. Ez ugyanis 10 700 fontba, vagyis 4,1 milló forintba kerül, miközben hasonló tudású telefont legfeljebb 3-4 százezer forintért bárki vehetne. De épp ez a speciális körítés lényege is: a steppelt bőrös, körcsiszolt hátlap messziről üvölti, hogy ez a fazon milliókkal a fülén rohangál, mert megteheti.