Cortina – még mindig elbűvölő

2014.11.01. 06:35

A régiautózás megítélése nagyrészt hozzáállás dolga. Régi elavult vackok, vagy a múlt csodás maradványai? Ez utóbbit próbája erősíteni a Cool & Vintage filmje, amely nagyszerű hangulattal próbálja eladni nekünk az 1966-os Cortinát.

Az angol Ford tömegmodellje egyébként a maga idején tényleg legendás volt, a rali- és pályaversenyek réme – erre játszik rá ez a példány is régi versenyautókat idéző fényezésével. Nem makulátlan, és nem is a legendás Lotus változat, amelyért lassan ölik egymást a gyűjtők. De nem is eszi a rozsda, 2005-ben szépen restaurálták, és 99 ezer kilométer van benne. Mondjuk az ára nem kevés, átszámítva 4,7 millió forintot kérnek érte, de az a legszebb, hogy ezért a pénzért igyekeztek megdolgozni: egész kis reklámfilm készült a Cortinával a főszerepben.

Úgy néz ki, stílusérzék és profizmus dolgában jól áll a társaság: a bőrkabátos szőke igazán passzol az autóhoz, és még egy kis meglepetés is akad a végére, azzal, hogy kiderül, mivel foglalkozik a lány. Az üzenet igazán egyszerű: te is lehetsz rocksztár, ha ilyennel jársz.

Megjött a kedvük egy Cortinához? Hallani akarják a hangját, hogy a libabőrtől tönkremenjen a pólójuk? Látni akarják, milyen, amikor dühös? Akkor ezt az alábbi videót végképp nézzék meg!

1966 Cortina Gt from Cool & Vintage on Vimeo.