Oszlopnak ment a hondás, megúszta a részeg bringás

2015.01.13. 18:42

Legújabb olvasói dashcam-videónkat Zsolttól kaptuk. A hazai termés gyöngyszemén egy baleset látható tavalyól, a X. kerületben történt november 7-én. A Kőér utca és a Petrőczy utca találkozásánál lévő Szépítősarok tövében álló villanyoszlopokat döntötte ki egy hondás, hogy elkerüljön egy elé került bringást. A felvételt Zsolt testvére rögzítette, de eddig nem publikálta.

A Honda a Kőér utcán ment, ami védett, tehát a keresztező utcákban mindenhol elsőbbségadás táblák vannak. A tesóm a Honda mögött haladt. A Hondának balról, a Petrőczy utcából hajtott ki a bringás elsőbbség megadása nélkül. A Honda, hogy elkerülje az ütközést jobbra elrántotta kormányt és felhajtott a járdára és még e közben egy villanyoszlopot is kidöntött. A bringás megsérült könnyebben, mert a Honda bal hátuljának ütközött egy kicsit. Az elmondások alapján a bringásban némi (két ezrelék) alkohol is volt. A Honda vezetőjének nem lett semmi baja, de az autója totálkár. Írta Zsolt a csatolt videó mellé.

Zsolt illusztrációja
Zsolt illusztrációja

Nagyjából ezt írta a 10kerkult.hu is a baleset estéjén. A X. kerületi portál beszámolója szerint a Honda két villanyoszlopot is kidöntött, azokat csak a kábelek tartották. A bringás ittasságáról nem mellesleg ők már tényként írtak.

Érdekes közlekedési videója van? Küldje be a tcolvasok@mail.totalcar.hu címre.