Titanic-ként süllyedt el a Q7-es

2015.02.05. 15:15

Időről időre bebizonyosodik, hogy terepjáróval nem érdemes jégre menni. Ezúttal egy víztározó jegére merészkedtek egy Audi Q7-essel a kínai Changchunban, egy téli horgászfesztivál megnyitóján, de a jég itt már túl vékony volt.

A képeken úgy néz ki, más, könnyebb autók beljebb is merészkedtek a jégpáncélon, baj nélkül. Lehet, hogy az Audi sofőrjét csak a szerencséje hagyta cserben, de valószínűbb, hogy az autó tömege fogott ki rajta. A Q7-es ugyanis úgy 2,2 tonna üresen is, míg a háttérben látható kompakt szedán valószínűleg csak fele ennyit nyom. A szemtanúk szerint végül senkinek nem történt baja, de az autó mintegy öt perc alatt megtelt vízzel, és elsüllyedt. Hárman hagyták el sietve, egy férfi, egy nő és egy gyerek, nekik az ijedtségen kívül más bajuk nem esett.

A víz itt egyébként nem volt mély, az Audi rendszáma látható maradt, de valószínű, hogy csak az idő enyhülésével próbálják majd kihúzni a vízbőúl, és használható állapotba már aligha hozható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.